„Sprendimo atšaukti nesirengiame, bet ieškosime lankstumų ypatingoms grupėms, kurios patiria sunkumus ir galbūt savivaldybės galėtų užtikrinti kitas priemones“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė A. Veryga.

„Tam tikrų sprendimų, kurie galėtų būti susiję su besilaukiančiomis moterimis ir šeimomis su mažais vaikais, turėsime ieškoti, bet tai tikrai neturėtų tapti sprendimo atšaukimu ar masiniu reiškiniu“, – pridūrė jis.

Ministras taip pat pabrėžė suprantantis, jog savivaldybių patalpose karantinuojami žmonės „susiduria su tikrai nemaloniais dalykais, kaip su gyvenimo sąlygomis, kurių jie nepasirinko“. Tačiau, pasak jo, sprendimas pagrįstas infekcijų valdymo principais.

Pasak Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus, sostinės savivaldybė jau ėmėsi išleisti į namus šeimas su vaikais. A. Veryga sako, kad tai su juo nebuvo derinta.

„Noriu paprašyti mero prieš priiminėjant sprendimus pasitarti“, – teigė jis.

A. Veryga sako dar negalintis pateikti detalių, kaip tvarka bus liberalizuojama ir dėl to dar kalbamasi su merais. Taip pat, anot jo, karantino sąlygos bus aptariamos trečiadienį Vyriausybės posėdyje.

„Bet raginčiau ir merus suprasti, kad jie fiziškai nepajėgs būti prie kiekvieno namo ir buto“, – sakė jis.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymu nuo antradienio visi iš užsienio grįžę asmenys privalomai 14 dienų turi būti izoliuojami savivaldybių patalpose. Taip pat numatyta, kad į tokias patalpas turi būti gabenami ir lengva koronaviruso forma sergantys gyventojai.

Didmiesčių merai tvirtina, kad tai apsunkins kovą su COVID-19, bus eikvojami administraciniai ir gydytojų ištekliai, jų mažiau liks sunkiems ligoniams, o tai kainuos gyvybes.