„Ukmergės r. gyventojai,šiandienos rytui turime 11 susirgimų COVID-19, iš jų 3 mirtys. Likime sveiki“, – rašo D. Varnas.

Kiek vėliau šią informaciją BNS patvirtino ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Taip, gavome tą informaciją, žmogus yra Ukmergės ligoninės pacientas. Vyresnio amžiaus, tai yra vietinis atvejis“, – BNS sakė R. Lingienė.

Savo įraše D. Varnas taip pat pasidalino rekomendacijomis.

„Plauti rankas kas 30 min, neliesti akių, nosies, burnos. Vaikščioti su kauke, nesvarbu, kad nesergi. Paviršius valyti spiritu (pinigai, telefonai, rankenos). Parduotuvės eilėse stovėti metro atstumu su kaukėmis ir pirštinėmis. Batus palikti už durų. Vengti žmonių, vaikų nevežti pas senelius“, – rašo savivaldybės administracijos direktorius.

Ukmergės ligoninės vadovas Rimvydas Civilka Delfi sakė, kad prašo Sveikatos apsaugos ministerijos ištirti visus ligoninėje esančius slaugos ligonius. Jų yra apie 100.

Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas trečiadienio rytą sakė, kad kol kas negali patvirtinti 3 mirties atvejo. Jis teigė, kad tyrimų dėl koronaviruso vis dar laukia ne tik slaugos ligoniai, bet ir visi Ukmergės ligoninės gydytojai.

Pasiteiravus, ar gali būti apribotas judėjimas šioje savivaldybėje, ją įvardijus kaip galimą viruso židinį, R. Janickas sakė, kad tai yra valstybės lygmens sprendimas, todėl laukiama Vyriausybės sprendimo.

Sveikatos apsaugos ministerija antradienį pranešė, kad Santaros klinikose mirė antroji koronaviruso infekcijos auka. Moteris priklausė rizikos grupei.

SAM vėliau nurodė, kad moteris buvo iš Ukmergės. Taip pat patikslintas aukos amžius – mirė devyniasdešimtmetė moteris.

Pacientė kovo 16 dieną buvo išrašyta iš Ukmergės ligoninės. Dėl karščiavimo, bendro silpnumo kovo 23 dieną ji buvo atvežta į Santaros klinikas. Atlikus tyrimus jai nustatytas koronavirusas, ji gydyta intensyvios terapijos skyriuje.

Pirmasis koronavirusu COVID-19 užsikrėtęs žmogus šalyje mirė praėjusį penktadienį Ukmergės ligoninėje, kur galėjo ir užsikrėsti infekcija.

Ukmergės ligoninėje anksčiau gulėjusi garbaus amžiaus moteris iš jos buvo išrašyta kovo 19 dieną, bet vėliau pristatyta į skubios pagalbos skyrių, kur netrukus mirė.

Vilniaus apskrities policija dėl Ukmergės ligoninėje išplitusio koronaviruso yra pradėjusi tyrimą, taip pat tyrimas pradėtas ir mirusios garbaus amžiaus moters mirties priežasčiai nustatyti.

Primename, kad Lietuvoje antradienį nustatyti dar šeši nauji koronaviruso atvejai, bendras užsikrėtusiųjų skaičius išaugo iki 209, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Jos teigimu, visi nauji atvejai nustatyti Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje, mėginiai į ją pristatyti iš mobiliųjų punktų.

Dėl šių atvejų bus vykdomi epidemiologiniai tyrimai.

Ministerija ragina žmones maksimaliai vengti susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai.

Be kita ko, ministerija primena, kad pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.