„Tikrai niekas nesvarsto keisti ministro. Yra svarstomas vienintelis klausimas – ar pakelti ekstremalių situacijų valdymo klausimą į premjero lygmenį“, – Žinių radijui trečiadienį sakė R. Karbauskis.

„Ministras puikiai tvarkosi, aš labai dėkingas jam, kad tokiose aplinkybėse žmogus susitvarko ir susitvarko tikrai gerai. Opozicija kelia klausimą, kad jį reikia nušalinti – manau, kad tai ateina iš politinių interesų skaičiavimo“, – teigė „valstiečių“ lyderis.

Anot jo, keisti reikia tą žmogų, kuris nesusitvarko ir kuris nesugeba atlikti pareigų, o A. Veryga savo darbą atlieka gerai.

„Aš suprantu viena – vieninteliai, kas šiuo momentu reiškia nepasitikėjimą A. Veryga, yra opozicija“, – sakė R. Karbauskis.

Pasak „valstiečių“ lyderio, jei vadovavimas ekstremaliųjų situacijų operacijų centrui bus pavestas premjerui Sauliui Skverneliui, tai reikš, kad vadovavimą siekiama iškelti į aukštesnį lygį.

„Jeigu bus sprendimas, kad premjeras vadovauja Ekstremalių situacijų centrui, čia bus paprasčiausiai sprendimas vadovavimą iškelti į aukštesnį lygį. Bet tai tikrai nebus problema, kad kažkas blogai vykdė savo pareigas“, – pabrėžė R. Karbauskis.

Jo teigimu, opozicija, siūlydama Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro vadovą A. Verygą pakeisti krašto apsaugos ministru Raimundu Karobliu, remiasi politiniais išskaičiavimais.

„Žmogus susitvarko labai gerai, tą visi puikiai mato. Opozicija kelia klausimą, kad reikia nušalinti jį. Manau, kad visa tai ateina iš politinių interesų išskaičiavimo, o ne Lietuvos žmonių interesų. Pakeitus ministrą kitu, tai kuo ta situacija pasikeis? Ministras yra medikas, jis puikiai tvarkosi, ir aišku, kad jo pakeitimo norėtų opozicija. Klausimas, ar galime sau tai leisti“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

Laidos vedėjui pridūrus, kad A. Verygos pakeitimo prašo ir Medikų sąjūdis, R. Karbauskis atsakė, kad kai kurios organizacijos politikuoja, o jų atstovai, neslėpė įtarimo LVŽS lyderis, gali siekti kandidatuoti į Seimą opozicijos sąrašuose.

„Kai kurios organizacijos pradeda politikuoti. Aš nenustebsiu, jei kai kurie žmonės, kurie išeina į viešą erdvę ir bando oponuoti tiems sprendimams, kuriuos priiminėja valdančioji dauguma, kad jie dalyvaus opozicijos sąrašuose rinkimuose į Seimą“, – tvirtino R. Karbauskis.

Kritikuojantys sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą ir iš jo besityčiojantys siekia politinių interesų, sako „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Situacija nėra tokia, kad kažkas turėtų teisę tyčiotis iš ministro ir iš tų žmonių, kurie daro viską, kas įmanoma, kad apsaugotų mūsų gyvybę ir sveikatą, tyčiotųsi taip, kaip atsitiko viešoje erdvėje“, – Žinių radijui trečiadienį sakė R. Karbauskis.

„Aišku, apgailestauju dėl tų asmenų, kurie tai išdrįso padaryti, nes, matyt, nei savigarbos, nei sąžinės nebelieka kai kuriems žmonėms, galvojant apie savo politinius interesus“, – kalbėjo jis.

Pasak R. Karbauskio, nepasitikėjimą A. Veryga reiškia tik opozicija. Priminus, kad nepasitikėjimą ministru yra išreiškęs ir Medikų sąjūdis, „valstiečių“ lyderis teigė, kad kai kurios organizacijos irgi pradeda politikuoti.

„Ryšiai tam tikri tarp tų žmonių ir opozicinių partijų yra akivaizdūs“, – teigė R. Karbauskis.

Jis tikino, kad opozicija siekia pažeminti Vyriausybę ir valdžią, nes galvoja apie rinkimus.

A. Veryga sulaukė prezidento Gitano Nausėdos, buvusios prezidentės Dalios Grybauskaitės, Seimo opozicinių frakcijų, tai pat kai kurių medikų organizacijų kritikos dėl blogo medikų aprūpinimo apsaugos priemonėmis, reagentų trūkumo ir kitų.