„Šalia visų klausimų, kurie yra susiję su ekstremalia situacija, su naujai taikytinomis arba naudotinomis priemonėmis, trečiadienį bus svarstomas ir klausimas dėl operacijų vadovo tolesnio darbo“, – Eltai patvirtino premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas. Pasak jo, sprendimą dėl pokyčių organizuojant ekstremalių situacijų operacijų centro darbą priims Ministrų Kabinetas.

„Jeigu Ministrų Kabinetas nuspręs, kad reikia pokyčių ar tiesiog suteikti ministrui (A. Verygai – ELTA) daugiau pagalbos, tuomet ir bus padaryti sprendimai“, – teigė T. Beržinskas.

Dėl to, kaip yra organizuojamas darbas Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centre, daug kritikos žeria opozicija. Ji, kaip ir dalis medikų, prašo prezidento Gitano Nausėdos atleisti A. Verygą.

Kritikos sveikatos apsaugos ministrui žeria ir prezidentas, nors šalies vadovas pirmadienį pareiškė, kad „keisti arklius brastoje ir dar viduryje upės“ būtų eksperimentavimas su visuomenės sveikata.
Tuo tarpu kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė tuo pačiu klausimu kur kas griežtesnė.

LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ ji teigė, kad Lietuvos pasirengimas kovai su koronaviruso pandemija primena laisvą kritimą ir kad Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centrui jau dabar vadovauja premjeras Saulius Skvernelis.

Apie tai, kad Ministrų Kabinete kalbama apie pokyčius organizuojant Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centro darbą, patvirtino ir krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis. Jis LRT televizijai teigė, kad šiuo metu vyksta diskusija dėl tolesnio Sveikatos apsaugos ministerijos vadovavimo operacijų centrui. Pasak jo, esama nuomonių, kad kovai su koronavirusu turėtų vadovauti premjeras.