„Be įspėjimo pasibeldė. Ieškojo nuo sekmadienio, sakė, neprisiskambino. O adresas ir kontaktiniai duomenys e-sistemoje yra, žiniasklaidos atstovai nuo vakar kam reikėjo susisiekė. Hmmm... Keista“, – ironozavo M. Kazlauskas.

Vos įsodintas į medikų automobilį vyras apie tai pranešė tiesioginėje feisbuko transliacijoje. „Važiuojame į Santaros klinikas. Temperatūrą pasimatavau, temperatūros nėra, – pasakojo M. Kazlauskas. – Važiuojame, žiūrėsime, kas bus toliau. Tie, kurie nematė, kaip atrodo transporto priemonė. Smagumai tęsiasi.“

„Galime pagirti. Labai malonus, taktiškas personalas“, – pasidžiaugė vyras ir padėkojo medikams bei pridūrė, kad iš pradžių, pamatęs medikus su specialiais drabužiais už durų, pats nustebo.

M. Kazlauskas feisbuke teigė, kad esą jo numeris buvo blogai įrašytas, dėl to, medikų teigimu, su juo ir buvo neįmanoma susisiekti.

M. Kazlauskas teigė, kad į gydymo įstaigą išvežamas kartu su žmona, nors tik jam vienam buvo patvirtintas teigiamas koronaviruso testas. Žmonai jis nebuvo atliktas.

Į Santaros klinikas su žmona nugabentas vyras Delfi informavo, kad laukia tolesnių nurodymų lauko palapinėje. M. Kazlauskas, net ir vežamas į medikų prieglobstį, neprarado humoro jausmo: „Jei veža į Santaros klinikas, apsirenkite“.

Po vidurnakčio M. Kazlauskas Delfi pranešė, kad lauko palapinėje, po atvykimo į Santaros klinikas su greitosios pagalbos automobiliu, jam su žmona teko laukti pusantros valandos.

Delfi primena, kad M. Kazlauskas savo istoriją paviešino žiniasklaidoje. Jis viešėjo Dominikos Respublikoje su draugų kompanija. Grįžus keliems draugams buvo nustatytas koronavirusas. Jis, pajutęs netipinius simptomus, nusprendė kreiptis į specialistus. Jam pavyko pasitikrinti mobiliajam punkte. Jo atsakymas buvo teigiamas, tačiau apie tai jis sužinojo ne iš specialistų, o iš elektroninės sistemos.

Per kelias paras su juo niekas nesusisiekė, jo žmonos taip pat niekas netyrė, neklausė ir kontaktų, kuriuos jis galėjo turėti.

Antradienį laidoje „Delfi diena“ kalbintas vyras teigė, kad jaučiasi gerai. Jis juokavo, kad jaučiasi tarsi būtų sveikas, ir pats linkęs sakyti, kad jis neserga, o turi koronavirusą. Kol kas neaišku, ar serga ir jo žmona, nes jai kol kas neteko galimybė daryti testo.

„Ji nejaučia jokių simptomų, tai aš šeimoje kol kas esu vienintelis, kuris turi šį virusą“, – sakė M. Kazlauskas.

Į Dominikos respubliką jie keliavo su draugų kompanija. Vyro žiniomis, jis yra penktasis, kuris turi šį virusą. Keturi asmenys buvo nustatyti dar praėjusią savaitę.

„Žiniasklaidos dėka aš ir susekiau šitą informaciją, kad mes taip pat galime turėti. Kartu su mumis keliavę asmenys patvirtinti koronaviruso turėtojais.

Mano žiniomis, keturi asmenys šiuo metu planuoja daryti arba jau pasidarė testus. Mano žmona ir dar vienas asmuo kol kas nejaučia jokių simptomų, todėl niekas jiems nerekomenduoja ir neskiria laiko testui daryti“, – pasakojo M. Kazlauskas.

Vyras sakė, kad prieš patvirtinant diagnozę, būtų galėjęs lažintis, kad neturi koronaviruso. Jo jaučiami simptomai yra netipiniai.

„Simptomai, kuriuos jaučiau, nebuvo tie, kurie skelbiami viešai. Mano temperatūra kartais pakildavo iki 37,2- 37,3 (…) laipsnio Celsijaus. Tai buvo reti atvejai, dažniausiai ji buvo žemesnė nei 37 laipsniai Celsijaus. Vienintelis simptomas, kas irgi paskambinus 1808 sakė, kad tai yra ne koronaviruso simptomas, tai buvo užgulusi nosis“, – pasakojo M. Kazlauskas.

Pokalbis su Mantu Delfi eteryje: