„Žmonės, turėkit proto!“ – socialiniuose tinkluose jau antrą kartą į savo draugus savaitgalį kreipėsi Klaipėdos rajono vicemerė Audronė Balnionienė, pasibaisėjusi automobilių eilėmis ties Olando Kepure.

„Suprantu – norisi to gražaus oro. Norisi ir man. Klausimas: ar būtina buriuotis? Ratuotiems nėra problema ir plačiau pasklisti. Ne vieną kilometrą pajūrio turim. Toks paprotys į tuos kelis „taškus“ rinktis. Pajudėjus galima pasijusti kaip nuosavame paplūdimyje. Saugokime save – paieškokim ir kitų gamtos prieglobsčio vietų. Galima gi ten, kur grybauta, nuvažiuoti, pamiške pasivaiksčioti. Kitus žaliuosius plotus prisiminti. Nesitelkim. Saugokimės. Būkim atsakingi. Ir dar – šiukšlės iš niekur neatsiranda, jos iškrenta iš žmogaus rankų!“ – ragino elgtis sąmoningai rajono politikė.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos išplatintame pranešime Savivaldybės direktorius Artūras Bogdanovas priminė, kad senjorai patenka į didelę rizikos grupę ir darsyk paprašė, kad jie, kiek tik įmanoma, ribotų savo judėjimą. Taip pat direktorius kreipėsi į tėvus, kad jie atidžiau prižiūrėtų savo atžalas. „Vaikai irgi privalo vienas nuo kito išlaikyti atstumą“, – sakė R. Bogdanovas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Andromeda Grauslienė sakė, kad policijos pareigūnai nuolat vykdo prevencinį darbą.

„Savaitgalį pareigūnai važinėjo Klaipėdoje, Karklėje, Palangoje visoje apskrityje ir per garsiakalbius leido įspėjamuosius įrašus su informacija, kaip reikėtų elgtis karantino laikotarpiu. Iš tiesų dar šeštadienį žmonių buvo itin daug prie jūros ir jie nesilaikė karantino taisyklių, tačiau jau sekmadienį padėtis buvo kitokia. Nors oras taip pat buvo gražus, tačiau žmonių prie jūros jau buvo daug mažiau ir jie laikėsi saugių atstumų. Nevyko net Rietavo turgus. Tik mamos, regis, dar ne visos suprato riziką. Lietuvininkų aikštėje vaikai iš skirtingų šeimų žaidė kamuoliu“, – pasakojo A. Grauslienė.

Anot pašnekovės, šį savaitgalį Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai tik įspėjo gyventojus, baudų skirta nebuvo. Primename, kad už žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės pažeidimą gali būti skirta piniginė bauda. Pirmą kartą ji gali siekti nuo 60 iki 140 eurų, o pažeidimą padarius pakartotinai – iki 600 eurų.

„Policijos pareigūnai yra davę priesaiką ginti, saugoti ir padėti nepriklausomai nuo to, koks sunkus laikas būtų. Todėl net šiuo ypatingu laiku kolegos pareigūnai atlieka viską, kas būtina tam, kad užtikrintų viešąjį saugumą ir tvarką. Tačiau prašome piliečių įsisąmoninti, kad nedera taip neatsakingai elgtis rizikuojant savo ir artimųjų sveikata, nes taip didinama užkrato tikimybė ir į pavojų stumiami medikai, policininkai, šauliai ir visi tie, kurie kasdien atlieka savo pareigą“, – pažymėjo Klaipėdos policijos atstovė.

Daugiau nuotraukų – www.f360.lt