„Labai tiksliai, bet labai švelniai Aurelijus Veryga įvertino Dalios Grybauskaitės pasisakymus. Aš pasakyčiau stipriau – Dalia Grybauskaitė negali pasigirti sėkmingais sprendimais Lietuvos žmonių naudai 2008 – 2009 metų krizės laikotarpiu, o moralizuoja ir žemina ministrą Aurelijų Verygą, kuris savo pozicijoje daro viską, kas įmanoma apsaugant žmonių sveikatą“, – feisbuke rašė R. Karbauskis.

Politiko vertinimu, visa kritika A. Verygos atžvilgiu bliūkšta, lyginant su situacija Prancūzijoje, Šveicarijoje, Vokietijoje ir daugelyje labai turtingų Vakarų Europos šalių.

„Jei valdžia praėjusiais metais būtų į valstybės rezervą nusipirkusi 1,8 milijoną respiratorių, tai tie patys kritikai būtų pasiūlę ministrui A. Verygai pasitikrinti psichinę sveikatą. Kada skaitai, kaip dabar Šveicarijoje medikai patys plauna asmens apsaugos priemones, tai supranti, jog mes tikrai nesame sunkioje situacijoje. Sprendimai, kuriuos priėmė mūsų valdžia, jau nebeleis papulti į tokią padėtį, nes į Lietuvą keliauja dideli kiekiai reikalingų priemonių, kurių poreikis paaiškėjo kovos su COVID-19 akivaizdoje“, – rašė R. Karbauskis.

Jis rašė, kad jam labai liūdna, kad politikai ima žeminti žmones, kurie pasiaukodami dirba tam, kad mes visi būtume saugūs, o susirgę gautume būtiną pagalbą.

„Džiaugiuosi visuomenės reakcija, kuri, patirdama laikinus suvaržymus, rodo pasitikėjimą valdžia, dėkingumą medikams, policininkams, kariams ir visiems, kurie aukojasi, kad ši krizė kuo greičiau baigtųsi“, – rašė R. Karbauskis.

Politikas dėkojo žmonėms, kurie laikosi rekomendacijų ir sveikatos apsaugos ministrui.

„Lenkiuosi prieš juos visus ir jus, kurie laikotės rekomendacijų. Ypatingai dėkoju A. Verygai. Jūsų visų bendrų pastangų dėka mes nugalėsime ir grįšime į savo darbus, mokyklas, darželius, į normalų, įprastą gyvenimą. Prašau visų, laikykimės tvarkos, kurią nustatė valdžia, pasistenkime išbūti namuose būtiną laiką, kad atšilus orams galėtume išeiti į gamtą, pasidžiaugti pavasariu. Būkite sveiki!“, – rašė R. Karbauskis.