Pasakyti, kur galėjo užsikrėsti, vyras negalėjo, tačiau puikiai prisimena skrydį iš Meksikos į Vilnių per Stambulą. Jis teigia, kad lėktuve jam ir kitiems kolegoms už nugarų sėdėję meksikiečiai labai stipriai čiaudėjo, todėl kartu su bendrakeleiviais manė, kad tai geruoju nesibaigs. Žinomi bent du užsikrėtę atvejai iš 18 žmonių grupės. Karantino sąlygomis save izoliavo ir įmonės direktorius Valdas Lebeda, tačiau nėra jokių žinių, kad jis būtų užsikrėtęs.

Kalbintas ūkininkas teigė, kad šiuo metu savijauta gera ir jaučiasi tik jaučia bendrą organizmo silpnumą. Vyras tikina tiksliai vykdęs gydytojų nurodymus dėl simptominio gydymo ir vartojo paracetamolį, kad sumažintų pakilusią temperatūrą. Panašu, kad žemdirbys persirgo pakankamai lengvai. Kartu karantino sąlygomis gyvenanti jo žmona nejaučia jokių simptomų. Vyrui atrodo keista, kad medikai sutuoktinei atskiro tyrimo dėl užsikrėtimo virusu nedarė.

Kitas kartu skridęs už Atlanto ir užsikrėtęs COVID-19 asmuo tos pačios įmonės vadybininkas. Jis taip pat yra stambus žemvaldys. Kol kas nėra žinoma, ar nuo jo galėjo užsikrėsti įmonės klientais esantys kiti ūkininkai, tačiau Joniškio rajone antrasis virusu užsikrėtęs asmuo taip pat yra stambus ūkininkas ir Joniškio rajono tarybos narys. Politikas paneigė skridęs į minėtą kelionę. Tiesa, kalbintas rizikos grupėje esantis vyras teigė besijaučiantis labai gerai.