„Po šios dienos mobilios patikros punkto darbo dienos dar du nauji užsikrėtimo COVID-19 virus atvejai, vienas kurių - medikės iš Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) akių ligų skyriaus“, – pirmadienio vakarą pasidalijo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo faisbuko paskyroje.

Meras pasidalijo ir kita žinia, kuri, anot jo, gerokai labiau glumina. Tai Sveikatos ministro Aurelijaus Verygos pasirašytas naujas įsakymas dėl priverstinio karantino sąlygų.

„Gerokai labiau glumina protu nesuvokiami paskutinysis ministro Verygos pasirašytas sprendimas. Po 3 valandų, nuo antradienio, 03.24d. ĮSIGALIOS NAUJAS „dekretas“ apie iš užsienio valstybių parvykstančių piliečių „apgyvendinimą“. Gaila laiko ir jūsų dėmesio, bet jei keliais sakiniais: Keltais sugrįžusius keleivius Klaipėdos savivaldybė turės nuvežti (autobusais?) į apgyvendinimui numatytas vietas ir ten atlikti „išskirstymo“ misiją. Tikiuosi, kad kolegos palangiškiai pasirūpins į Palangos oro uostą sugrįžusiais keleiviais. Vilniečius į Vilnių, kauniečius į Kauną, zarasiškius į Zarasus ir t.t., klaipėdiečius paliekant viešbutyje (?). Kol kitos savivaldybės susiorganizuos, atvažiuos, parsiveš, tol pagyvens pas mus, o tą laiką mes rūpinsimės ir jų maitinimu. Kilnu. Na, viską dar suprasčiau, bet kai visam tam įgyvendinti, organizuoti lieka tik kelios valandos, tai jau panašėja į absurdą...Jau nebeabejoju - tie kas tuos įsakymus leidžia neturi žalio supratimo, kad tuos įsakymus kažkam...reikia įgyvendinti. Ramios nakties jums, o tiems, kam teks tokius sprendimus įgyvendinti, ji, ko gero, bus bemiegė...“, – dalijasi paskutinėmis žiniomis V. Grubliauskas.