„Jau seniai buvo kalbama, kad šalia dabar veikiančių dviejų galimybių tirtis dėl koronaviruso, atsiras ir trečioji. (…) Trečioji galimybė, apie kurią buvo kalbama, kad testus galėtų atlikti ir privačios klinikos. Tos, kurios yra tam pasirengusios, turi reikiamus reagentus, įrangą, specialistus. Ir atitinkančius SAM keliamus reikalavimus“, – Delfi pasakojo uostamiesčio vadovas.

Jis teigė, kad dar praėjusią savaitę buvo susitikęs su Klaipėdoje esančių privačių klinikų atstovais, kurie laukė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) leidimo.

„Apie tai buvo kalbama jau seniai, praėjusios savaitės pradžioje buvau susitikęs su 3–4 privačių klinikų atstovais, kurie sakė, kad laukia leidimo iš ministerijos ir gali pradėti bet kurią dieną“, – teigė jis.

V. Grubliauskas sakė, kad jau paskelbus „gerąją žinią“, situacija pasikeitė.

Klaipėdos meras kalbėjo, kad atliekamų tyrimų nebereikėtų derinti su 1808, stoti į eilę, atitikti parametrus, aš įsivaizduoju, kad susimoki tam tikrą kainą privačioje sveikatos centruose. (…) Ir tokiu būdu būtų atverta galimybė žmonėms prevenciškai pasitikrinti, jei jie, liaudiškai sakant, netempia iki 1808 keliamų reikalavimų. Tai tokia žinia ir buvo – kad jau viskas tvarkoje, bus leidimas, net iš ministerijos buvo kalbos apie patvirtinimą. Tai aš taip pasidžiaugiau, pasidalinau tuo. Ir kai jau viskas buvo paskelbta, ministerija nusprendė, kad nebėra leidžiama. Taip ir gyvename tokiomis sąlygomis“, – Delfi pirmadienį sakė V. Grubliauskas.

„Iš ryto galima, po pietų jau nebe“, – kalbėjo Klaipėdos meras.

Dar sekmadienio vakarą V. Grubliauskas feisbuke rašė, kad galimybė dėl koronaviruso išsitirti privačiai artėja.

„Manau, kad gera žinia ir ta, kad artimiausiu metu tikrintis dėl COVID–19 viruso bus galima ir privačiose klinikose privačia tvarka, o tai gerokai išplės galimybes didesniam skaičiui žmonių tikrintis, susitarus ir susiderinus jau tik su privačių klinikų administracijomis. Kad ir mažais žingsneliais, bet vis tik artėjame bent jau prie vieno iš tikslų – kuo daugiau „test, test, test“, – rašo Klaipėdos meras.