„2020-03-23. Labas ir sveikas (ko nuoširdžiai linkiu visiems) rytas iš uostamiesčio, nors informacija po nakties, deja, nedžiuginanti. Trumpai – dar nauji 4 patvirtinti atvejai, trys sergantys lieka KUL, vienas gydosi savarankiškai, laikydamasis visų griežto karantino ir gydymosi reikalavimų. Svarbi žinia, kad šį kartą tai yra viena gydytoja iš KUL akių ligų gydymo skyriaus (to paties, kuriame ir buvo užfiksuota grėsmė prieš keletą dienų), kaip jau ir buvo minėta anksčiau, esančio visiškai kitame nei priimamasis bei Infekcinių ligų skyriai. Taip pat šiandien jau išsiaiškinta, kad COVID-19 į KUL atkeliavo iš išorės, nes panašu, kad tai buvo vienos tame skyriuje dirbančios darbuotojos vyras, grįžęs iš užsienio, kas šiąnakt ir patvirtinta bei identifikuota“, – naujausiomis žiniomis dalijasi meras.

Dėl esamos situacijos KUL vadovybė izoliavo 20 tame skyriuje dirbusių gydytojų bei pagalbinio personalo asmenų.

„Svarbu ir tai, kad nepasitvirtino įvairūs gandai apie kitų skyrių vedėjų, gydytojų bei personalo infekcijų atvejus. Iš viso šiandien KUL gydosi 20 koronavirusu užkrėstų žmonių. Tokia informacija šią minutę, galimai po pietų bus pateikta daugiau informacijos apie visą šią situaciją dar smulkiau ir tiksliau, jei pavyks suderinti nuotolinės konferencijos laiką bei kviečiamų dalyvių sąrašą; manau, visi puikiai suprantate, kad laikas tokiems „renginiams“ pats netinkamiausias“, – socialiniuose tinkluose rašo V. Grubliauskas. Anot jo, kartu labai svarbu saugiai pateikti šiomis sąlygomis svarbią ir, žinoma, tikslią informaciją.

Nustatyti 143 užsikrėtimo atvejai

Naujausiais Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) duomenimis, iš viso Lietuvoje šiuo metu užfiksuoti 143 užsikrėtimo koronavirusu atvejai.

11 atvejų nustatyta Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje. Vienas asmuo grįžo iš Jungtinės Karalystės, 9 asmenys turėjo kontaktą su iš Norvegijos grįžusiais asmenimis, dar vienas atvejis nustatytas Vilniaus mobiliajame punkte.

3 atvejai nustatyti Kauno klinikų laboratorijoje, visi mėginiai gauti iš mobiliųjų punktų.

Dėl visų atvejų bus pradėti epidemiologiniai tyrimai.