Pasak premjero patarėjo Tomo Beržinsko, Vyriausybės darbotvarkėje yra numatytų klausimų, susijusių su ekstremalia situacija.

„Bus aptarta COVID-19 situacija ir vykdomi veiksmai, ekonomikos skatinimo planas ir jo įgyvendinimas“, – BNS sakė premjero patarėjas Tomas Beržinskas.

Formalus Vyriausybės posėdis sprendimams priimti numatomas trečiadienį.

Vyriausybė praėjusią savaitę patvirtino ekonomikos skatinimo ir pagalbos paketą nuo koronaviruso protrūkio nukentėjusiam verslui, kurio vertė siekia 5 mlrd. eurų.

Seimas nusprendė, jog dėl koronavairuso krizės trečdalio pajamų netekę paskolas turintys gyventojai galės atidėti įmokų mokėjimą, ligos išmoką darželinukus ir pradinukus prižiūrintys tėvai gaus viso karantino laikotarpiu, patvirtino subsidijas darbo vietas išlaikantiems darbdaviams. Be to, nuo 904,6 mln. iki 5,4 mlrd. eurų padidino šių metų Vyriausybės grynojo skolinimosi limitą.

Trečiadienio posėdyje iš valstybės pasiskolintų lėšų Vyriausybė skyrė 30,6 mln. eurų Sveikatos apsaugos ministerijai, priemonėms kovai su koronavirusu, taip pat atšildė Kelių priežiūros programai skirtus 142 mln. eurų, kurios turėtų skatinti ekonomiką ir leisti kelių sektoriuje veikiančioms bendrovėms toliau vykdyti savo veiklas, gauti užsakymus ir išlaikyti darbuotojų darbo vietas.