Nepaisant didelės konkurencijos dėl būtiniausių materialinių išteklių ir logistinių iššūkių, dalis reagentų jau yra pekeliui į Lietuvą ir artimiausiu metu pasieks šalies laboratorijas. Iš viso užsakytų reagentų – beveik 200 tūkstančių.

Siekiant, kad išteklių įsigijimo ir atvežimo į šalį procedūra taptų sklandesnė, nutarta į dvi darbo grupes suburti pareigūnus iš skirtingų institucijų, kurie ieškos tolimesnių šios situacijos sprendimų, rašoma Vyriausybės pranešime.

Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio potvarkiu sudarytos darbo grupės klausimams, susijusiems su materialinių išteklių aprūpinimu ir sklandžiu mokėjimų užtikrinimu valstybės lygio ekstremaliosios situacijos dėl koronaviruso metu, koordinuoti ir spręsti.

Materialinių išteklių aprūpinimo darbo grupei pavesta koordinuoti valstybės institucijų ir įstaigų veiksmus, organizuojant ir užtikrinant sklandų būtinųjų išteklių, tokių kaip apsaugos priemonės, reagentai ir kt. įsigijimą ir pristatymą į Lietuvą.

Taip pat darbo grupė teiks siūlymus Vyriausybei, Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijai ir valstybės ekstremaliosios situacijos operacijų vadovui dėl priemonių, kurių reikia materialinių išteklių aprūpinimui užtikrinti. Darbo grupei vadovaus Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis.

Darbo grupei klausimams, susijusiems su sklandžiu mokėjimų užtikrinimu, koordinuoti ir spręsti vadovus finansų viceministras Darius Sadeckas.

Į šią darbo grupę įtraukti finansų, susisiekimo, sveikatos apsaugos, Lietuvos banko atstovai ir kiti atsakingi pareigūnai.

Darbo grupei pavesta koordinuoti valstybės institucijų ir įstaigų veiksmus, siekiant užtikrinti sklandų mokėjimų už būtinuosius materialinius išteklius įvykdymą valstybės lygio ekstremaliosios situacijos metu.

Pavestoms užduotims vykdyti leista pasitelkti nepriklausomų ekspertų, valstybės ir (ar) savivaldybių institucijų, įstaigų ir (ar) organizacijų atstovų.