Kaip BNS sekmadienį sakė Vilniaus mero atstovė žiniasklaidai Ieva Dirmaitė, visi trys sostinėje veikiantys punktai pirmadienį dirbs įprastai – nuo 8 iki 20 val.

„Viename punkte dirba komandos trim pamainom. Tokiu grafiku planuoja dirbti ir rytoj, jei nebus kitokios informacijos iš Sveikatos apsaugos ministerijos“, – kalbėjo ji.

Kiek per sekmadienį surinkta ėminių, anot jos, dar nėra žinoma.

„Paimtų ėminių skaičių konkrečiai galėsime pasakyti tik vėlai vakare, kai bus suvesti duomenys“, – sakė I. Dirmaitė.

Kaune mobilusis punktas sekmadienį darbo iki 15 val., per tą laiką paimta 20 ėminių.

„Kaip įprastai, kiekvienos dienos pabaigoje derinamės galimas kvotas su Kauno klinikų laboratorija, koks reagentų kiekis turimas ir yra galimas panaudoti ateinančios dienos tyrimams. Taigi pirmadieniui vėl numatyta tas pats skaičius – 20. Punktas dirbs iki vidurdienio“, – BNS teigė Kauno mero patarėjas ryšiams su visuomene Tomas Jarusevičius.

Klaipėdoje sekmadienį surinktas 21 ėminys.

„Visi išvežti į universitetinę ligoninę, į laboratoriją, tyrimams. Vakar atliktų punkte tyrimų rezultatai – neigiami. Šiame laikmetyje tai yra pozityvus ženklas, bet jokiu būdu neleidžiantis nusiraminti“, – BNS sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Dėl rytojaus – preliminariai, tikėtina, kad bus vėl bus 20 (...) Darbas planuojamas, preliminariai, kaip ir šiandien – nuo 8 iki 12 val.“, – pridūrė jis.

Karštąją liniją administruojančios Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus Nerijaus Mikelionio teigimu, šiuo metu registracija pirmadieniui nėra vykdoma.

Pasak I. Dirmaitės, registracija turėtų prasidėti sekmadienį vakare.

„Registracija į mobiliuosius punktus rytdienai bus pradėta 19 val., gavus SAM leidimą“, – sakė ji.

Kaip BNS sekmadienį sakė Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovas Vytautas Zimnickas, Lietuvoje likę 700 reagentų koronaviruso tyrimams, todėl gali būti tiriami ne visi ėminiai iš mobiliųjų koronaviruso patikros punktų.