Jurbarko meras Skirmantas Mockevičius sekmadienį paskelbė, kad „Visuomenės sveikatos centro Jurbarko skyriaus atstovė mane informavo, kad Jurbarke kovo 9-20 dienomis Jurbarko viešbutyje buvo apsistojęs asmuo (asmuo registruotas Norvegijoje), grįžęs iš Norvegijos. Šis asmuo kovo 20 d., penktadienį, išvyko į Marijampolę, ir šiandien gauta informacija, kad jam patvirtinta koronaviruso teigiamas testas“.

Žinios apie COVID-19 atvejį sulaukę Marijampolėje Ekstremalių situacijų posėdžiams vadovaujantis administracijos direktorius Valdas Tumelis sako, kad lieka tikėtis, jog atvykęs žmogus bent jau nemeluoja.

„Situacija yra tokia, kad tas žmogus buvo palydėtas artimo žmogaus į ligoninę. Čia buvo apžiūrėtas ir išsiųstas į Kauną. Patikino Nacionalinio sveikatos centro atstovė, kad per visus kontaktus, su kuo jis galėjo turėti, kontakto daugiau su niekuo neturėjo. Jis buvo atvežtas į ligoninę tiesiai iš Vilkaviškio rajono, kai pasijuto blogai. Gydytojai yra apsisaugoję, iš turimos informacijos, kontaktų pačioje Marijampolėje jis neturėjo. Vyras į ligoninę atvyko 20 dieną“, – turima informacija pasidalijo V. Tumelis.

Šiuo metu Marijampolėje dar iki šio atvejo saviizoliacijos yra pasiprašę ir tokią paslaugą gavę 11 žmonių. Jei bus poreikis, V. Tumelis sako, kad dar yra paruošta apie 30, o jei bus poreikis, surasti nebus sudėtinga. Visgi pašnekovas neslepia, kad viruso paplitimo niekam nesinori.

Vilkaviškio rajono administracijos direktorius Vitas Gavėnas „Delfi“ sako, kad pirma pamatė naujieną viešojoje erdvėje, kai netrukus gavo informacijos, kad vyras, kuriam nustatytas koronavirusas, lankėsi ne tik Marijampolėje, bet ir kaimyniniame rajone.
„Tik ką pasiekė „karšti“ duomenys, ką tik kalbėjomės su Visuomenės sveikatos centru. Lyg ir vienas kontaktinis asmuo buvęs, ji perspėta, su ja užsiima Visuomenės sveikatos centras“, – sako V. Gavėnas.
Vilkaviškio rajono administracijos direktorius sako, kad saviizoliacijoje dar iki šio įvykio jau yra vienas asmuo, kuris pats paprašė pagalbos ir jam jau apie savaitę gyvena atokiai nuo visų, nekontaktuodamas su aplinkiniais. Sąmoningiems žmonėms šiuo metu yra paruošta apie 50 vietų šalia rajone.
„Esame pasiruošę, tačiau geriau, kad nereikėtų. Mes iškart reaguojame – gauname sprendimą ir iškart perkeliama į savo įsakymus. Iškabinome iškart skelbimus ir dėl parkų, mieste „Stop“ juosta yra aptvertos aikštelės, kur jaunimas rinkosi ir neklausė. Deja, žmonės vis dar nenori reaguoti, matosi mašinų vis dar nemažai, žmonės juda. Norėtųsi, kad žmonės reaguotų sąmoningiau“, – sako V. Gavėnas.