„Koronoviruso (COVID-19) plitimas neaplenkė ir Biržų rajono. Kovo 22 d. 2 val. gavome informaciją, kad patvirtintas susirgimo atvejis Biržų miesto gyventojui. Jis kovo 10 d. grįžo iš Norvegijos. Po LR sveikatos ministro kovo 13 d. sprendimo dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) valdymo priemonių, buvo karantino sąlygomis namuose. Kovo 21 d. sunegalavo, Respublikinėje Panevėžio ligoninėje buvo atliktas tyrimas ir nustatyta koronovirusinė infekcija. Su asmeniu kontaktavę asmenys informuojami“, – rašoma tinklalapyje.

Biržų savivaldybės meras Vytas Jareckas taip pat kreipėsi į miesto gyventojus:

„Kasdien gauname daug įvairios oficialios informacijos visomis masinio informavimo priemonėmis. Išklausykime, neignoruokime oficialių nurodymų. Tačiau situacija keičiasi valandomis, pavojų vieni kitiems galime sukelti patys.

Kreipiuosi į sugrįžusiuosius: jūsų sąmoningumas padės neplisti ligai. Izoliuokitės, griežtai laikykitės visų privalomų apribojimų.

Kreipiuosi į senjorus: stenkitės neišeiti iš namų, be būtiniausio reikalo nevaikščiokite po parduotuves. Jei privalote išeiti iš namų, laikykitės bent 2 metrų atstumo nuo praeivių, nesišnekučiuokite gatvėse.

Mielos mamos ir tėčiai, neveskite vaikų į žaidimo aikšteles, parkus, kuriuose lankosi daugiau žmonių.

Šiomis dienomis į Biržus iš užsienio grįžta daug žmonių. Neturime galimybės patikrinti, ar kiekvienas, save izoliavo, ar kiekvienas biržietis laikosi visų apribjimų dėl buvimo viešosiose erdvėse. Svarbiausias kontrolierius turi būti jūsų sąžinė, jūsų sąmoningumas. O jei to nėra, apie asmenis, nesilaikančius karantino reikalavimų, galima pranešti policijos pareigūnams, Visuomenės sveikatos centrui. Primenu, kad už karantino reikalavimų pažeidimus numatyta ir baudžiamoji atsakomybė.

Visų Biržų rajono gyventojų prašau supratingumo. Privalome laikytis karantino reikalavimų, saugoti save, saugoti kitus.“