Pagal pranešimą, kariai po Vilniaus oro uoste atlikto privalomo patikrinimo termovizoriais, pamatavus temperatūrą, jų laukusiu autobusu buvo išvežioti į karantinavimosi vietas. Kaip ir visi kiti Lietuvos kariai, grįžtantys iš tarptautinių komandiruočių, jie laikysis privalomos 14 dienų saviizoliacijos.

Lietuvos kariai sugrįžo namo, kai Danija, kurios kontingento sudėtyje tarnavo Lietuvos kariai, priėmė sprendimą išvesti savo karius iš Al-Asado karinės oro bazės Irake kartu su čia tarnaujančiais kitų šalių kariais, taip pat ir Lietuvos, ir pradėti pasirengimą dalyvauti NATO karinėje mokymo misijoje (angl. NATO Mission Iraq).

Toks sprendimas priimtas misijos Irake vadovybės ir šalių, dalyvaujančių koalicijoje, bendru sutarimu, kadangi misijos veikla šiuo metu sustabdyta ir nevyksta Irako karių mokymai. Taip pat šiam sprendimui įtakos turėjo visame pasaulyje susidariusi epidemiologinė situacija.

JAV vadovaujamoje operacijoje „Įgimtas ryžtas“ Irake Lietuva dalyvavo nuo 2017 m. pradžios, operacijoje nuolat išlaikydama šešis karinius instruktorius, kurie rengė vietines saugumo pajėgas. Kariai tarnavo Danijos kontingento sudėtyje šiaurės vakarinėje Irako dalyje esančioje Al Asado karinėje bazėje.

Sugrąžinus Lietuvos karius iš Irako, Lietuvos įsipareigojimai koalicijos partneriams ir toliau išlieka nepakitę. Šiuo metu Lietuvos kariai dalyvauja dar dešimtyje NATO, ES ir Jungtinių Tautų vadovaujamų tarptautinių operacijų.