„Šiandien Visuomenės sveikatos centro Jurbarko skyriaus atstovė mane informavo, kad Jurbarke kovo 9-20 dienomis Jurbarko viešbutyje buvo apsistojęs asmuo (asmuo registruotas Norvegijoje), grįžęs iš Norvegijos. Šis asmuo kovo 20 d., penktadienį, išvyko į Marijampolę, ir šiandien gauta informacija, kad jam patvirtinta koronaviruso teigiamas testas“, – rašoma mero paskyroje.

S. Mockevičius rašo, jog dėl to buvo skubiai susisiekta su viešbučio savininku, viešbutis jau uždarytas, artimiausiu laiku bus dezinfekuojamos visos viešbučio patalpos.

„Visuomenės sveikatos centro specialistai aiškinasi asmens kontaktus (jis lankė buvusią žmoną), informuoja, kaip jiems elgtis. Atsakingi savivaldybės asmenys kontaktuoja su izoliuota šeima dėl maitinimo. Visų labai prašau: neikite be ypatingo reikalo į lauką, būkite ypač atsargūs prekybos centruose. Tiems, kurie pageidaus atvežti maisto produktų, juos pristatysime“, – rašo rajono meras.

Sekmadienio pavakarę Jurbarko rajono savivaldybė feisbuke sukūrė vaizdo transliaciją, kurios metu S. Mockevičius pateikė naujausią informaciją.

Jis teigė, jog paaiškėjo, jog vienas vaikas iš užsikrėtusiojo šeimos Jurbarke lanko mokyklą. Įstaigos direktorius apie tai informuotas, tačiau meras nenorėjo viešinti, kuri tai tiksliai mokymo įstaiga.

Vaizdo konferencijoje S. Mockevičius taip pat užtikrino, kad viešbutis jau uždarytas, pirmadienį – antradienį neveiks ir kitos viešbutyje esančios įstaigos, nes visa aplinka bus dezinfekuojama.

Meras sakė, jog dabar atsekti vietų, kuriose lankėsi užsikrėtęs asmuo, jau būtų labai sudėtinga, nes praėjo nemažai laiko. „Tikėtina, galėjo lankytis šalia esančiuose prekybos centruose“, – kalbėjo S. Mockevičius.

Jis taip pat informavo, kad pirmadienį bus dezinfekuojamos visų daugiabučių namų laiptinės, siekiant pašalinti bet kokią užkrato galimybę.