Trinapolio gyventojai Vilniuje penktadienį balkonuose susirinko bendrai mankštai, kurią inicijavo „Impuls“ sveikatingumo klubas – kieme treneris demonstravo judesius ir komentavo per garsiakalbius, ką reikia daryti, o gyventojai juos kartojo kiekvienas savo balkone. Nufilmuota bendra mankšta socialiniuose tinkluose sulaukė didžiulė palaikymo – žmonės džiaugėsi geru pavyzdžiu ir planavo, kas ir kaip taip pat galėtų jį pritaikyti sau.

Kol kas tokia bendra treniruotė vyko tik kartą, tačiau gyventojai juokėsi tikrai nepyksiantys, jei jų bus daugiau. „Jau galvojome, kad gal kaip mokykloje reikia susitarti, kad kiekvieną dieną vis kitas kaimynas pravestų“, – juokėsi filmuotoje medžiagoje matomas Maksimas.

Perkūnkiemio gyventojai penktadienio vakarą plojimais padėkojo medikams, o po to organizavo šokių vakarėlį. Taip pat – kiekvienas savo balkone.

„Pasitarę bendruomenės puslapyje feisbuke žmonės nutarė, kad galima nuo 19 val., kai visi ploja dėkodami medikams ir visiems kitiems, pusvalandį užsikurti gerą nuotaiką ir pasišokti. Planuojam kartoti kitą penktadienį“, – pasakojo Linas Barauskas, patikindamas, kad viskas vyko pusvalandį proto ribose.

„Suprantame, kad yra ir mažų vaikų“, – pridūrė jis.