„Pirmadienį tarsimės dėl atsakingo Seimo darbo toliau, nes praėjusią savaitę buvo priimti labai reikalingi, svarbūs įstatymai šiai situacijai. Koordinuosime, kaip nuotoliniu būdu galėtų dirbti komitetai, kad pasiruoštume plenariniam posėdžiui. Turėdami komitetų išvadas, galėsime sėkmingai organizuoti kitus plenarinius posėdžius. Pirmadienį tarsimės, nepamiršdami konstitucinės pareigos, kad turime spręsti ir dėl prezidento veto, ir dėl teisėjų skyrimo, ir dėl kitų įstatymų, kurių pristatymų labai reikia šios ekstremalios situacijos metu. Vyriausybė vėlgi mums pateikė visą sąrašą projektų, todėl turime labai atsakingai dirbti toliau. Seimo valdyba atsakingai galvos apie nenumatytą posėdį. Mes pasitvirtinome kitokių veiksmų grafiką, įvertindami šios situacijos sudėtingumą ir dabar aptarsime, kaip toliau koordinuoti Seimo darbą. Manau, kad bus įvairių iniciatyvų, bet nenumatytas posėdis, mano nuomone, yra neišvengiamas. Komitetai prieš tai turėtų atlikti darbą nuotoliniu būdu pagal Statutą, reikalui esant galbūt kai kurie komitetai galėtų susirinkti pasirinkdami erdvesnes patalpas“, – Eltai sakė R. Baškienė.

Jos nuomone, parlamentarai turėtų organizuoti savo veiklą taip,kad Seimo darbas toliau vyktų ir tautos atstovai galėtų toliau vykdyti savo konstitucinę pareigą.

R. Baškienė mano, kad Seimas, nepaisant koronaviruso grėsmės, galėtų rinktis į plenarinių posėdžių salę, bet „kiekvienas Seimo narys maksimaliai turėtų pagalvoti apie tai, su kuo jis bendravo, kad prisiimtų visą atsakomybę ir neužkrėstų kitų“.