Šeštadienio ryte Lietuvos policijos atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad nors pranešimų ir sumažėjo, jų turinys nepasikeitė.

„Iš esmės pasikeitimų kažkokių nėra, tiesiog žmonės mažiau skambino“, – sakė R. Matonis

Daugiausiai pranešimų policija sulaukia dėl žmonių nesilaikančių saviizoliacijos taisyklių, taip pat pranešama ir apie įmones, kurios pažeidžia karantino tvarką.

Iš viso per šią savaitę sulaukta beveik 1,5 tūkst. tokių pranešimų. Sekmadienį jų buvo 50, pirmadienį – 135, antradienį – 255, trečiadienį – 350, o ketvirtadienį – 395.

Ketvirtadienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad lauke žmonės turėtų nesibūriuoti daugiau nei penkiese, vaikų aikštelėse neturėtų žaisti daugiau nei vienos šeimos nariai.

Kovo 16-ąją Lietuvoje įvedus karantiną uždrausta prekyba visose parduotuvėse, išskyrus prekiaujančias maisto prekėmis ar vaistais, taip pat maisto produktais leidžiama prekiauti turguose.

Barams ir kavinėms uždrausta veikti, išskyrus teikiant maistą išsinešimui.

Visai sustabdyta SPA centrų, kirpyklų, grožio salonų veikla. Uždaryti kazino ir lošimų automatų salonai.

Visiems iš užsienio grįžusiems žmonėms ir asmenims, kuriems įtariamas koronavirusas, privaloma izoliuotis dviejų savaičių laikotarpiui.

Dėl izoliacijos ar karantino taisyklių pažeidimų Nacionalinis visuomenės sveikatos centras gali skirti pažeidėjams administracines nuobaudas, taip pat, pasitelkus policiją, pradėti baudžiamąjį procesą.

Izoliaciją pažeidžiantiems asmenims gali būti taikoma ir priverstinė izoliacija arba hospitalizacija.