„Pastarųjų dienų įvykiai, susiję su viruso plitimu, neaplenkė ir mūsų rajono. Lietuva pradėjo skaičiuoti COVID-19 viruso aukas, o Raseinių rajonas pradeda fiksuoti susirgusiųjų statistiką. Nuo šiol mūsų rajonas pateks į rajonų ir teritorijų žemėlapį, kuriame užfiksuoti viruso susirgimo atvejai”, - rašė meras.

Anot jo, Raseinių rajone jau yra patvirtintas vienas užsikrėtimo atvejis. Taip pat jis tęsė, kad žmogus kontaktų su aplinkiniais neturėjo.

„Šios dienos duomenimis, turime patvirtintą vieną - pirmąjį susirgimą virusu COVID-19 atvejį Raseinių rajone. Tai įvežtinis atvejis. Mūsų žiniomis, parvykęs asmuo jokio kontakto su aplinkiniais neturėjo. Viskas buvo atlikta skubiai, laiku ir atsakingai”, - informavo meras.

Be to, jis paragino visus laikytis griežtų apsaugos priemonių.
„Pasinaudodamas proga dar kartą prašau jūsų atkreipti dėmesį į visas išsakomas rekomendacijas ir reikalavimus. Reikia tiek nedaug - laikytis reikalavimų.
Nerizikuokite savo bei artimųjų sveikata ir gyvybe. Laikykitės specialistų nurodymų”, - dėstė raseinių rajono meras A. Bautronis.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad šiąnakt, atlikus tyrimus, Lietuvoje patvirtinti dar šeši nauji koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejai, iš kurių vienas nustatytas po paciento mirties.

Taigi iš viso per dieną nustatytas 21 koronaviruso infekcija užsikrėtęs asmuo, bendrai Lietuvoje šiuo metu užfiksuoti 69 užsikrėtimo šia infekcija atvejai, sakoma SAM pranešime.