Kaip šeštadienio rytą Delfi teigė Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, tokia galimybė nėra atmestina, tačiau kol kas – nepatvirtinta.

Pasak mero, jei paaiškės, kad pacientas galėjo užsikrėsti gydymo įstaigoje, greičiausiai tyrimą atliks jau ne tik savivaldybė ar pati įstaiga.

Meras sako, kad ligoninė savo darbuotojų profesinę riziką yra apdraudusi civilinės atsakomybės draudimu.

Kalbėdamas apie penktadienį mirusią senolę, meras teigė negalįs nei atmesti, nei patvirtinti tikimybės, kad mirtimi pasibaigusį koronaviruso užkratą moteris galėjo pasigauti gydymo įstaigoje.

„Dabar čia viską (kontaktus – aut. past.) aiškinasi visuomenės sveikatos specialistai. Faktas yra tas, kad tą dieną, kai sužinojome, kad vienai mūsų ligoninės gydytojai yra patvirtinta koronaviruso diagnozė, ligoninėje gulėję pacientai buvo išrašyti į namus, 14-os dienų karantinui, arba perkelti į kitas gydymo įstaigas. Taip pat izoliuotas bei ištirtas ir visas apie 120 žmonių ligoninės personalo kolektyvas. Ligoninė praktiškai uždaryta, dezinfekuojama”, - sakė Ukmergės rajono meras.

Politikas sakė, kad iš ligoninės į namus karantinuotis išrašytų žmonių „nebuvo labai daug, tačiau tikslaus skaičiaus reikėtų tikslintis”.

Pasak R. Janicko, į namus iš ligoninės tą pačią dieną, kai buvo patvirtintas koronaviruso atvejis medikei (ketvirtadienį – aut. past.) buvo išrašyta ir velionė.

„Ji buvo išrašyta geros būklės, kaip pasveikusi. Tačiau moteris buvo informuota, kad privalo 14-a dienų būti saviizoliacijoje”, - sakė R. Janickas.

Į Ukmergės ligoninę sunkios būklės pacientė pateko jau kitą dieną. Medikams jos gyvybės išgelbėti nepavyko.

Autopsijos metu paaiškėjo, kad moteris sirgo koronavirusu.

Koronavirusu serganti Ukmergės ligoninės gydytoja gydoma Santaros klinikose. Pasak mero R. Janicko medikė kitose sveikatos priežiūros įstaigose, išskyrus Ukmergės ligoninę, nedirbo.

Šis asmuo nebuvo įtrauktas į koronavirusu užsikrėtusių lietuvių statistiką, tad pagal naujausius duomenis, šiuo metu Lietuvoje užsikrėtė 64 žmonės ir vienas mirė. Naujausią situaciją dėl koronaviruso žadama pristatyti trumpojoje spaudos konferencijoje šalia Vyriausybės šeštadienio rytą.