Šalies vadovas reiškia paramą visoms pilietinėms iniciatyvoms, skirtoms kovai su koronaviruso ligos (COVID-19) protrūkiu.

Siekdamas atkreipti dėmesį į sudėtingą pažeidžiamų visuomenės grupių padėtį ir paskatinti savanorystę Lietuvoje karantino laikotarpiu, prezidentas nusprendė simboliškai prisijungti prie pilietinės iniciatyvos „Stiprūs kartu“.

„Vienas didžiausių iššūkių šiuo metu yra vyresnio amžiaus ir lėtinėmis ligomis sergančių asmenų aprūpinimas būtiniausiomis prekėmis. Neretai jie priversti reguliariai lankytis parduotuvėse ir vaistinėse, ko tikrai neturėtų daryti. Todėl nepaprastai svarbu, kad tokios iniciatyvos kaip „Stiprūs kartu“ įgalina žmones siūlyti savo pagalbą ir savanoriauti“, – sakė prezidentas G. Nausėda.

Prezidentūros darbuotojai penktadienį pakviesti registruotis „Stiprūs kartu“ svetainėje ir laisvu nuo darbo laiku teikti pagalbą asmenims, kuriems to labiausiai reikia.

„Matome ir daugiau puikių pavyzdžių – iniciatyvinės grupės renka lėšas medicininei įrangai ir medikų apsauginėms priemonėms pirkti, restoranai ir kavinės gamina maistą, kurį nemokamai tiekia dirbantiems medikams ir izoliuotiems žmonėms. Startuolių gretose gimė idėja krizės akivaizdoje rengti virtualų hakatoną ir ieškoti sprendimų opiausioms institucijų, verslų ir visuomenės problemoms. Sveikinu visas iniciatyvas, kurios sudėtingu visai šaliai metu siekia bendrojo gėrio“, – sakė G. Nausėda.