Šiandien dangus bus nepastoviai debesuotas. Pirmoje dienos pusėje saulės daugiau, sausa, kai kur slidu dėl plikledžio. Įdienojus sparčiai daugės kamuolinių debesų, iš kurių tarpais pabirs sniegas, sniego kruopos ar šlapdriba. Krituliai bus trumpalaikiai ir dažniausiai negausūs, tačiau gali iškristi keletą kartų per dieną. Smarkokas vėjas pūs iš šiaurės, 9–14 m/s greičiu. Aukščiausia temperatūra šiandien tesieks 1–5 laipsnius šilumos.

Sekmadienio naktį pietvakarinėje šalies pusėje debesų dar bus gana daug, nakties pradžioje pasnigs. Šiaurės rytiniuose rajonuose numatoma daugiau pragiedrulių, o sniego tikimybė mažesnė. Pūs žvarbus šiaurės, šiaurės rytų vėjas. Temperatūra visur neigiama: nuo 2 laipsnių šalčio pajūryje iki 6–7 laipsnių šalčio šiaurės Aukštaitijoje.

Sekmadienio dieną kritulių zona pasislinks į pietinius ir rytinius respublikos rajonus. Čia tarpais lengvai pasnyguriuos. Vėjas šiaurės, šiaurės rytų, 7–12 m/s. Bus neįprastai vėsu - vyraus vos 1–3 laipsnių šiluma.

Pirmadienį kritulių jau nenumatoma, o saulės bus daugiau. Vėjas išliks šiaurinių krypčių, bet jau silpnesnis. Naktį pašals jau iki 4–9 laipsnių, dieną temperatūra kils iki 1–6 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)