„Mes nukraujavome 51 darbuotoju. Nors turiu pasakyti, kad 51 darbuotojas jaučiasi absoliučiai sveikas. Nei vieno negirdėjau , kad būtų atsiradę gripui būdingų simptomų. Visi yra sveiki, visi iki vieno yra 14 dienų karantine, praėję pirmą testavimą. Visų testai neigiami. Kitas testavimas bus atliekamas kitą savaitę pagal suderintą grafiką“, - sakė A. Skorupskas.

Pasak ligoninės vadovo, medikai galės atvykti pasidaryti testus pagal „drive in“ sistemą.

„Jie privažiuos reikiamu laiku ir reikiamoje vietoje, ir bus paimti testai. Pabaigę karantino laikotarpį, jie sugrįš į mūsų gretas“, - sakė A. Skorupskas.

Vadovas patikino, kad ligoninė nenukentėjo.

„Mes turėjome polikliniką, kurioje dirbo daugiau kaip 300 darbuotojų. Dabar visi šitie darbuotojai perėjo dirbti į ligoninę, nes, kaip žinote, ambulatorinės paslaugos yra sustabdytos, liko tik skubi pagalba“, - sakė A. Skorupskas.

Direktorius teigė, kad ligoninė dirba normaliu karantinui būdingu režimu.

„Medicinoje yra toks terminas šoko terapija. Šoko terapija, kuri ištiko Panevėžio ligoninę, sėkmingai įveikta, ir ligoninė dirba normaliu ritmu“, - sakė A. Skorupskas.

Ligoninės direktorius informavo, kad ligoninė penktadienį pasirašė sutartį dėl pastovaus apsaugos priemonių tiekimo iš Kinijos.

Tos prekės judės į penkias didžiąsias ligonines. Šitą klausimą, kuris buvo labai aštriai eskaluojamas, galima uždaryti“, - sakė A. Skorupskas.

Paciento būklė stabili

Panevėžio ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai Mindaugas Vaitkus sakė, kad Panevėžio ligoninėje izoliuoto paciento, kuris užsikrėtė koronavirusu, būklė stabili, jis vis dar gydomas ligoninėje.

Iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) vyras grįžo kovo 12 dieną, dar kovo 4 dieną jis pradėjo jausti silpnumą, pilvo skausmus, visą kelionės laikotarpį jis negalavo ir didesnę laiko dalį praleido viešbutyje.

Dar antradienį Visuomenės informavimo grupės vadovas Giedrius Surplys teigė, kad į ligoninę vyras kreipėsi ne dėl koronaviruso.

„Žmogus į ligoninę buvo paguldytas ne dėl tos priežasties, jam tiesiog pasidarė bloga dėl amžiaus ir įsisenėjusių ligų. Tik tada, padarius tyrimą, nes jis buvo grįžęs iš užsienio, paaiškėjo, kad yra užsikrėtęs. Jo būklė sunki, bet stabili“, – sakė Visuomenės informavimo grupės vadovas.