Visų pirma vaikų žaidimų aikštelės ir lauko treniruoklių aikštelės jau apjuosiamos „Stop“ juosta. Kaip žurnalistams aiškino Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė, imtis tokių priemonių prireikė todėl, kad ne visi kauniečiai, skubėdami pasidžiaugti vis kaitresne pavasario saulute ir užplūdę parkus bei kitas viešąsias erdves, tinkamai elgiasi karantino sąlygomis.

„Stop“ juosta, anot savivaldybės atstovų, turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad visoje Lietuvoje (Kaune – taip pat) dėl koronaviruso paskelbtas karantinas.

„Savivaldybė prašo ne tik neleisti vaikų vienų į žaidimų aikšteles, tėveliai irgi neturėtų savo atžalų į jas vesti. Reikėtų vengti bet kokio gyvo kontakto su kitais asmenimis. Nerekomenduojama naudotis ir lauko treniruokliais, patariama nežaisti komandinių žaidimų.

Būnant parke ar kitoje viešojoje vietoje, reikėtų išlaikyti saugų bent dviejų metrų atstumą tarp žmonių. Nei vaikams, nei garbaus amžiaus žmonėms nėra dabar saugu lankytis parduotuvėse. Todėl šių rekomendacijų reikėtų paisyti dėl mūsų visų sveikatos“, – sako E. Andriuškienė.

Kaip kauniečiai viešose erdvėse laikosi karantino sąlygų, nuo šio ketvirtadienio kontroliuoja policija bei miesto savivaldybės administracijos skyrių specialistai. Jie važinėja po parkus ir per garsiakalbį primena, kaip gyventojams čia derėtų elgtis.