Iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) vyras grįžo kovo 12 dieną, dar kovo 4 dieną jis pradėjo jausti silpnumą, pilvo skausmus, visą kelionės laikotarpį jis negalavo ir didesnę laiko dalį praleido viešbutyje.

Ketvirtadienį medikai išplatino naujausią informaciją apie jo būklę.

„Informuojame Jus, kad paciento, užsikrėtusio koronaviruso būklė yra sunki, stabili, jis gauna būtiną gydymą, yra nuolat stebimas gydytojų. Paciento gydymo eiga teikia optimizmo“, – praneša medikai.

Dar antradienį Visuomenės informavimo grupės vadovas Giedrius Surplus teigė, kad į ligoninę vyras kreipėsi ne dėl koronaviruso.

„Žmogus į ligoninę buvo paguldytas ne dėl tos priežasties, jam tiesiog pasidarė bloga dėl amžiaus ir įsisenėjusių ligų. Tik tada, padarius tyrimą, nes jis buvo grįžęs iš užsienio, paaiškėjo, kad yra užsikrėtęs. Jo būklė sunki, bet stabili“, – sakė Visuomenės informavimo grupės vadovas.

Delfi primena, kad dėl Panevėžio ligoninėje yra izoliuotas 51 medikas, tai trečiadienį patvirtinto Sveikatos apsaugos ministras (SAM) Aurelijus Veryga. Lietuvoje yra patvirtinti 36 atvejai, ištirti 1027 žmonės.