Naujienų portalui susisiekus su „Laisvės partijos“ pirmininke pasitikslinti dėl jos ligos, ji nurodė, kad namuose gydosi nuo praėjusio penktadienio, o prasčiau pasijuto šios savaitės pirmadienį. Vis dėlto ji neįžvelgė poreikio tirtis dėl galimo susirgimo koronavirusu.

„Aš turiu temperatūros, niekur neinu nuo penktadienio, nesityriau dėl koronaviruso, nes aš neatitinku SAM (Sveikatos apsaugos ministerijos – „Delfi“) algoritmo ir, tiesą sakant, manau, kad galbūt kitiems labiau tų testų reikia negu man“, – trumpai komentavo A. Armonaitė.

„Delfi“ primena, kad D. Šakalienė anksčiau išreiškė nerimą dėl kai kurių Seimo narių elgesio, kai jie, pabuvoję užsienyje, apie tai nesivargina informuoti kolegų ir nesilaiko saviizoliacijos šaliai sunkiu metu.

D. Šakalienė taip pat komentavo, kad Seimo nariai, be abejo, nuolat turi tūkstančius kontaktų, nemažai ir keliauja, dirba be apsaugos priemonių.

„Turėjome artimą kontaktą – sėdime šalia, kone pusantro šimto žmonių vienoje patalpoje. Keliavusių niekas netikrino, pvz., iš Paryžiaus grįžusio Vareikio, su kuriuo šalia sėdėdama pietavau prieš 7 dienas susitikimo su JAV ambasadoriumi metu – nebuvau perspėta apie jo kelionę. Medikai sako, kad daug atvejų yra asimptomatiniai. Tad taip, rizika yra. Atsižvelgiant į tai, kad iš ES ir EEE šalių tik Lichtenšteine nustatyta mažiau atvejų nei Lietuvoje (beje, Lichtenšteine 38 000 gyventojų), ir matant testavimo apimtis, visi suprantame, kad infekuotųjų skaičiaus nežinome“, – tikino ji.

Parlamentarė sakė, kad neigimas vietinių užsikrėtimo atvejų neturi pagrįsto pagrindo.

„Šeimos gydytoja sako, kadangi turėjau kontaktą su asmeniu, kuris turėjo būti karantinuotas – tai jai nesuvokiama, kodėl nėra testuojama“.

Taip pat šiandien buvo nustatytas ir pirmasis klasterinis, t. y. neįvežtinis, atvejis Lietuvoje, kai iš Didžiosios Britanijos grįžusi dukra apkrėtė savo tėvą.