Patikslinama, kad du asmenys izoliuoti ir gydomi Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, jie neseniai grįžę iš Austrijos. Dar du asmenys – Vilniuje, Santaros klinikose, vienas grįžęs iš Jungtinės Karalystės, kitas – iš Švedijos.

Vienas asmuo gydomas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, jis neseniai grįžęs iš Jungtinės Karalystės.

Kauno klinikinėje ligoninėje izoliuoti ir gydomi du asmenys, vienas grįžęs iš Jungtinės Karalystės, dėl kito asmens – bus patikslinta.

Klaipėdiečiai grįžo iš Austrijos

Apie naujus atvejus Klaipėdoje anksčiau paskelbė miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Klaipėdoje ir toliau „rodo“ iltis, nes dar du nauji atvejai patvirtinti uostamiestyje. Du Klaipėdos rajono gyventojai, parskridę iš Austrijos jau gydomi KUL (Klaipėdos universitetinėje ligoninėje – ELTA), tad kovos frontas plečiasi, adekvačiai ragindamas sutelkti visą dėmesį į medikų saugumą, nes tos dramatiškos rizikos lauke jų rizika – pati didžiausia“, – feisbuke rašo V. Grubliauskas.

Naujai užsikrėtę klaipėdiečiai yra vyras ir žmona, maždaug 50 metų.

Trečiadienį planuojama daryti pakartotinį testą vienai Klaipėdos universitetinėje ligoninėje gydomai pacientei, siekiant išsiaiškinti, ar ji vis dar serga. „Sergančiųjų būklė šiandieną yra patenkinama visų ir šiandieną darysime pirmajai susirgusiajai kontrolinį testą ir žiūrėsime, gali ji yra pasveikusi. Rytoj turėsime atsakymą“, – žurnalistams trečiadienį sakė Klaipėdos universitetinės ligoninės direktorius Vinsas Janušonis.

SAM ragina žmones vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, tai yra, maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Grįžusiems iš užsienio 14-os dienų saviizoliacija yra privaloma. Pajutus ligos simptomus būtina skambinti 1808 (nemokamai, visoje Lietuvoje, visą parą). Primenama, kad atsižvelgiant į situaciją dėl koronaviruso plitimo visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje pirmadienį prasidėjo karantinas. Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d. 00 val. iki kovo 30 d. 24 val.

Tai reiškia, kad įsigaliojo taisyklės, kurių privalu laikytis visiems Lietuvos gyventojams, įstaigoms.

Mobilių koronaviruso patikros punktų žemėlapis