Panevėžio ligoninėje, kurioje šiuo metu gydomas sunkios būklės koronavirusu užsikrėtęs asmuo, dirba ir parlamentaro, Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos nario Antano Matulo artimas giminaitis. Susidariusią situaciją jis vadina „tragiška“.

A. Matulas teigė: „Žmogus penkias dienas per dvi ligonines Panevėžyje buvo gydytas dėl kitų ligų, kontaktų su juo niekas nesisaugojo, darė visus tyrimus, išskyrus koronaviruso“.

Parlamentaro teigimu, iš pradžių pacientas buvo paguldytas į Panevėžio infekcinę ligoninę, o tik vėliau pervežtas į Respublikinę Panevėžio ligoninę.

A. Matulo žiniomis, koronaviruso testas vyresniam nei 60 metų pacientui buvo atliktas tik pirmadienio naktį, „žymiai pablogėjus sveikatai“.

„Gydytojų reikalavimu buvo paimtas tyrimas, kuris, pasirodo, teigiamas. Penkias dienas visi vežiojo tyrimams, darė procedūras ir taip toliau, medikai nuo nieko nesisaugojo. Nors informacija buvo akivaizdu, kad (asmuo) buvo išvykęs į kitą šalį – Pietų Afrikos Respubliką, bet tyrimas nebuvo paimtas dėl to, kad aprašas neleido to daryti. Turime tokią situaciją, kad krūva medikų šiandien izoliuoti, kiek dar kontaktų susirgs – neaišku“, – kalbėjo A. Matulas.

Kaip Delfi jau skelbė, susirgęs vyras PAR lankėsi su Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų (PPAR) delegacija. Nors PPAR atstovai Delfi patikino, jog visi iš PAR grįžę delegacijos nariai „jaučiasi sveiki“, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Panevėžio departamentas pateikė kitokią informaciją –užsikrėtęs ir ligoninėje gydomas asmuo į Lietuvą parvyko būtent su šia delegacija.

NVSC Panevėžio departamento direktoriaus Eugenijaus Vilčinsko teigimu, šiuo metu sveikatos priežiūros specialistai dirba su visais delegacijos nariais.

Anot E. Vilčinsko, su kontaktiniais asmenimis bus bendraujama 14 dienų. Jis taip pat patikino, kad užsikrėtęs asmuo kontaktavo su visais delegacijos nariais, kurių buvo daugiau nei 20.

Prie kontaktinių asmenų – ir medikai, ir šeimos nariai Pasak E. Vilčinsko, verslininkų delegacijos nariai nėra vieninteliai sergančiojo ir šiuo metu reanimacijoje gydomo asmens kontaktiniai asmenys. Jis taip pat bendravo su šeimos nariais, į rizikos grupę pakliūva ir pacientą priėmę medikai.

Ligoninėje, kur gydomas vyras, dirba Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos nario Antano Matulo artimas giminaitis.

Susidariusią situaciją jis vadina „tragiška“. Paklaustas, ar taip teigia dėl priemonių medikams trūkumo, ar dėl paskutinio atvejo, A. Matulas atsakė: „Ne dėl priemonių. Dėl to, kad žmogus penkias dienas per dvi ligonines Panevėžyje buvo gydytas dėl kitų ligų, kontaktų su juo niekas nesisaugojo, darė visus tyrimus, išskyrus koronaviruso“.

Delfi primena, kad karantinas Lietuvoje buvo paskelbtas pirmadienį. SAM skelbia, kad ištirta buvo 742, stebima 43 270 asmenys.