Vilniaus oro uosto duomenimis, lėktuvas nusileido 21.14 val., jame – 169 keleiviai. Antrasis lėktuvas nutūpė 21.45 val., juo atskrido 132 keleiviai.

Skrydžius suorganizavo Lietuvos vyriausybė kartu su kompanija „Tez Tour“.

Įmonės atstovė Inga Aukštuolytė BNS tvirtino, kad abiejuose lėktuvuose didžioji dalis keleivių – Lietuvos piliečiai.

Keleiviai už lėktuvo bilietus mokėjo po 500 eurų.

Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, šioje Ispanijai priklausančioje saloje prie Afrikos prieš skrydį buvo per 600 lietuvių.

Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas BNS sakė, kad šiuo metu visi Vilniuje besileidžiantys lėktuvai tikrinami keleivių neišlaipinus, tai daro Nacionalinės visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai bei kariškiai.

„Procedūra įprasta: visi keleiviai pasitinkami NVSC specialistų su kariais, jiems dar orlaivyje pamatuojama temperatūra. Tada keleiviai išlaipinami ir keliauja į atskirą terminalą, užpildo anketas, atiduoda specialistams.
Tik šias procedūras atlikę keleiviai gali išeiti iš oro uosto teritorijos“, – teigė T. Vasiliauskas.

Keli tūkstančiai lietuvių pastarosiomis dienomis paprašė valstybės pagalbos grįžti į tėvynę, Europos valstybėms drastiškai apribojus judėjimą, siekiant sulėtinti naujojo koronaviruso plitimą.

Ketvirtadienį į Vilnių lietuviai specialiu reisu galės parskristi iš Valensijos, penktadienį ir šeštadienį – iš Paryžiaus.