Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas posėdžio metu akcentavo, kad būtinas operatyvus informavimas apie situaciją keltuose. Jei tik yra kokių nors indikacijų, kad plaukiančiame kelte yra negaluojančių keleivių, tarnyboms krante turi būti pranešama nedelsiant, kad keleivių priėmimas būtų kuo sklandesnis.

Klaipėdos miesto savivaldybė dabartiniu metu yra numačiusi 6 vietas, kur saviizoliuotis galės daugiau kaip 300 žmonių. Ieškoma papildomų galimybių su kitais paslaugų teikėjais, kad vietų nepritrūktų. Sprendimą, kad žmogui būtina suteikti saviizoliacijos vietą, priima Nacionalinis visuomenės sveikatos centras. Konsultacijos dėl Klaipėdos mieste suteikiamų patalpų ir jų suteikimo tvarkos visą parą teikiamos tel. 8640 93342.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis pabrėžia, kad savivaldybės suteikiamos patalpos neturėtų būti vertinamos kaip galimybė nemokamai apsigyventi viešbutyje. Patalpos suteikiamos tik tiems asmenims, kurie neturi kitų variantų, o asmuo įsipareigoja laikytis nustatytų saviizoliacijos taisyklių.

„Kreipiuosi į visuomenės sveikatos centrą greičiau priimti sprendimus dėl tokių asmenų, nes per ilgas sprendimo priėmimo terminas kelia didžiulį grįžtančių klaipėdiečių nepasitenkinimą, o visų lygių savivaldos atstovai gauna daugybę skambučių, į kuriuos neturime ką atsakyti“, – teigia G. Neniškis.
Klaipėdos miesto savivaldybę bei policiją pasiekia signalų, kad kai kurios mieste įsikūrusios įstaigos nesilaiko karantino sąlygų. Tokie atvejai tikrinami, policija ir savivaldybė bendradarbiauja.

Posėdyje analizuota situacija dėl medikų turimų apsaugos priemonių atsargų. Klaipėdos universitetinė ligoninė informavo, kad iš Valstybės rezervo gautų priemonių kiekis nėra didelis, dalį priemonių perka pati įstaiga. Jei bus dideli pacientų srautai, priemonių pakaks savaitei, todėl būtina operatyviai spręsti atsargų papildymo klausimą.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) šiuo metu koronavirusu sergantiems bei tyrimų laukiantiems pacientams atlaisvintas visas 4 korpusas, paruošta 80 vietų guldymui po vieną, o jei pacientai būtų grupuojami po kelis, vietų skaičius išaugtų iki 200. KUL vadovas taip pat pabrėžė, kad labai svarbu, jog tyrimus koronavirusui diagnozuoti būtų galima vykdyti ir Klaipėdoje. Ligoninė tam pasiruošusi, tačiau kol leidimas iš Sveikatos apsaugos ministerijos negautas, tyrimai vežami į Vilnių ir sugaištama daug papildomo laiko. KUL vadovas taip pat informavo, jog ligoninės personalas perskirstytas, pasitelkti kitų skyrių darbuotojai, taip pat Klaipėdos mero pirmadienį sukviesto susitikimo metu su kitų gydymo įstaigų bei slaugos specialistus ruošiančių aukštųjų mokyklų vadovais sutarta dėl pagalbos, jei iškiltų toks poreikis. Tfrečiadienio vakarą pagalbą reguliuojant pacientų srautus planuoja pradėti teikti Klaipėdos Vakarų jūros šaulių III rinktinė.

Anot mero V. Grubliausko, Klaipėdos universitetinė ligoninė atsiduria pačiame karščiausiame taške ir iššūkiai, kurie laukia, yra daugiau negu dramatiški.

Šiandien taip pat rasti sprendimai dėl mobilaus patikros punkto įkūrimo Klaipėdoje. Jame su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro rekomendacijomis atvykusiems pacientams bus paimami mėginiai dėl koronaviruso infekcijos. Toks patikros punktas pradės veikti nuo kovo 18 d. popietės. Šis punktas bus įkurtas specialiai tam pritaikytoje transporto priemonėje, kuri stovės prie „Švyturio“ arenos. Į punktą žmogus galės atvykti automobiliu. Neišlipus iš automobilio jam bus paimtas tepinėlis dėl koronaviruso ligos nustatymo, tada žmogus galės važiuoti namo ir izoliuotis namuose, kol paaiškės rezultatai.
Tiriamųjų tepinėliai ištyrimui bus gabenami į Vilnių.

Viešajame transporte taip pat numatomi papildomi pokyčiai. Gautas SAM reikalavimas, kad būtų izoliuota vairuotojo vieta, keleiviai nebelaipinami pro priekines duris. Šiuo metu Klaipėdos mieste viešajame transporte nepardavinėjami popieriniai bilietai, autobusai dezinfekuojami, rekomenduojama užimti tik sėdimas vietas, o vairuotojai turi teisę neimti keleivių, jei visos sėdimos vietos užimtos. Pastebima, kad keleivių srautas sumažėjo apie 4-5 kartus.