„Atskiro paminėjimo yra verta provincijos merė Živilė Pinskuvienė, kuri parodė šabloninį susireikšminusio mužiko portretą. Daužomi langai autobuse, išlipimas iš autobuso be leidimo, keleivių organizavimas šūkauti skanduotes, rėkimas ant karių, grasinimas, riebūs epitetai. Atsiskleidė visu gražumu. Nuramino tik policija“, – taip nepaklusnios keleivės elgesį apibūdino A. Bužinskas.

Vyras kovo 15–16 dienomis Vilniaus oro uoste padėjo tikrinti atvykstančius į Lietuvą keleivius. Pasak jo, komanda aprūpinta visomis būtiniausiomis priemonėmis – kombinezonais, respiratoriais, apsauginiais akiniais, pirštinėmis ir dezinfekciniu skysčiu. Keleivių patikros procesas vykdomas sklandžiai, tačiau kai kurios procedūros, pavyzdžiui, keleivių anketų užpildymas, sprendimas keleivį hospitalizuoti, užima daug laiko.

Panašu, kad būtent laiko labiausiai pritrūko Ž. Pinskuvienei, kuri pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ paviešino savo kelionės namo įspūdžius. „Delfi“ pamėginus susisiekti su politike jos telefonas antradienį buvo išjungtas.

„Ar esame raupsuoti? Ar šimtų ir tūkstančių grįžtančių lietuvaičių reikia kratytis? Ar Lietuva jų laukia? Ar esame pasiruošę koronaviruso grėsmei? – žinutėje klausė politikė ir pati atsakė, – Nė per nago juodimą! Vieši ministrų pranešimai apie tai, kad esame pasiruošę grėsmėms subliūkšta jau oro uoste nusileidus lėktuvui.“

Labiausiai Ž. Pinskuvienę papiktino tai, kad patikra oro uoste ilgai užtruko. Lėktuve, pasak politikės, laukti reikėjo valandą, vėliau keleiviai buvo susodinti į autobusą ir nuvežti prie oro uosto pastato, prie kurio susispietus autobuse teko laukti dar 45 minutes, o galiausiai prie oro uosto išlaipinti keleiviai prie įėjimo stovėjo dar pusvalandį.

Politikė, skirtingai nei A. Bužinskas, taip pat turėjo priekaištų oro uosto darbuotojų inventoriui. Labiausiai ją papiktino tai, kad formoms užpildyti keleiviams buvo pasiūlyti rašikliai, kurie „guli ant stalo, kuriuos, ko gero, čiupinėjo visi, tą dieną atvykę į Vilniaus oro uostą.“

Pasak Ž. Pinskuvienės, nusileidusi iš Dubajaus ji tuščiame oro uoste praleido 3,5 valandos. Nepaisant pasipiktinimo politikė žinutėje pabrėžė po kelionės ketinanti laikytis 14 dienų saviizoliacijos.