„Gavau patikinimą iš Lenkijos, kad bus pradėta pasienio posto Lazdijai-Ogrodniki veikla. Postas turėtų pradėti veikti dar šiandien, vėliausiai – rytoj. Šiuo metu svarbiausia sumažinti eiles ir užtikrinti prekių judėjimą“, – teigė vidaus reikalų ministrė R. Tamašunienė.

Tai ministrė pranešė po to, kai ministras pirmininkas Saulius Skvernelis Seime žurnalistams užsiminė, kad dėl papildomo pasienio posto yra jau gavę Lenkijos premjero patikinimą.

Šiuo metu veikia tik vienas pasienio kontrolės punktas – Kalvarijos-Budzisko, o pasienyje su Lenkija driekiasi daugiau nei 40 kilometrų eilė.
Antradienį darbą atnaujino ir Šalčininkų-Beniakainių pasienio kontrolės punktas, kur taip pat tikrinami krovininiai automobiliai.

„Siekiant suvaldyti eiles Baltarusijos ir Lietuvos pasienyje bei užtikrinti krovinių judėjimą, suderinom su Baltarusijos puse ir Muitinės tarnyba – pradedame darbą dar viename kontrolės punkte – Šalčininkų. Manome, kad pavyks išspręsti susidariusią situaciją“, – kalbėjo Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas.

Į Lietuvą grįžta ir Lenkijos-Vokietijos pasienyje įstrigę Lietuvos piliečiai, kurie tėvynę pasiekti galės vakare išvykstančiu keltu arba traukiniu.