„Bus papildomas Lietuvos–Lenkijos pasienio punktas Lazdijuose, ir galėsiu judėti visas transportas, kuriam leidžiama įvykti į Lenkiją per šitą punktą. Laukiama abiejų valstybės sienos apsaugos tarnybos suderinimo, nuo kada bus atidarytas punktas“, – sakė jis.

Ministras pirmininkas teigė, kad Lenkijos premjeras patikino, kad autobusų ir mikroautobusų konvojai per Lenkiją ir toliau bus leidžiami.

„Lenkijos premjeras patvirtino, kad tolimesni konvojai per Lenkiją autobusų ir mikroautobusas vyks, visiems kitiems galimybės sudarytos grįžti nemokamu traukiniu ir rinktis lengviesiems automobiliams keltų galimybes“, – sakė premjeras.


Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė sakė, kad yra „kalbama apie valandas“.

„Svarbus dalykas, kad pajudėjo tie penkti kovojai iš Vokietijos ir dabar šiuo metu Lenkijoje yra apie 350 asmenų, 91 transporto priemonė. (…) Jie pasieks Lietuvos sieną“, – sakė ji.

„Sudėtinga žmonės, įstrigusiems su asmeniniais automobiliais, bet keleiviai gali važiuoti traukiniu, o nuo 16 valandos lauks keltas. Tikėtina, kad jis nepajudės greitai, automobiliai įstrigę kamščiuose“, – sakė ji.

Kiek po 15 valandos, Visuomenės informavimo grupė paskelbė, kad Lenkijos VRM Viceministras B. Grodeckis pranešė, kad po 3–4 valandų bus atidarytas Lietuvos–Lenkijos pasienio punktas Lazdijuose krovininiam transportui.