Pasak G. Surplio, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius antradienį kalbėjosi su Vokietijos ir Baltijos šalių užsienio reikalų ministrais.

„Sutarė, kad Vokietija leis tą vadinamąjį koridorių lietuviams per šalies teritoriją į keltą ir keltu parplaukti į Klaipėdą“, – sakė G. Surplys.

Kartu jis informavo, kad aviacijos bendrovė „Avia Solutions Group“ ruošia du lėktuvus, kurie parskraidintų lietuvius iš Ispanijos.

„Ruošiami du lėktuvai. „Avia Solutions Group“, bendradarbiaudama su Susisiekimo ministerija, ketina šiandien skraidinti lietuvius namo“, – patikino VIG vadovas.

„Pasijungę visi dirbame. Prašome mūsų piliečių šiek tiek kantrybės, – deja, šita kelionė nebus pati maloniausia prisiminti“, – tęsė jis.
G. Surplys taip pat teigė, kad Frankfurte yra paruoštas traukinys, parvešiantis lietuvius namo.

„Traukinys yra, jis pasiruošęs, tik turime šiek tiek problemų tiems lietuviams, kurie užstrigę pasienyje, apsisukti fiziškai, pasiekti tą traukinį. Traukinys yra, reikia tik užtikrinti, kad tie lietuviai suvažiuotų ir galėtų lipti į traukinį, važiuoti namo. Kelionė, deja, nebus iš patogiųjų – ne pirma klase. Maitinimo traukinyje nėra, bet tai yra galimybė, kurią mes turime, ir reikia ja naudotis“, – sakė G. Surplys.

G. Surplys negalėjo atsakyti, kada tiksliai pajudės traukinys. Pasak jo, po pietų užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pateiks šiek teik daugiau informacijos apie susidariusią padėtį.

Tuo metu komentuodamas situaciją apie galimybę į Lietuvą keliauti keltu iš Zasnico miesto Vokietijoje, G. Surplys teigė, kad svarbiausia problema yra ne tai, kiek keltas pajėgus gabenti autotransporto priemonių, tačiau tai, ar visiems namo grįžti siekiantiems lietuviams pavyks sėkmingai pasiekti Zasnico miestą.

„Keltų problema nėra didžiausia. Problema yra, kad jie pasiektų keltus“, – teigė jis.

Kiek anksčiau susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sakė, kad minėtas keltas priima po vieną automobilį su vienu keleiviu, primena ELTA.