„Seime yra daugiau nei šimtas žmonių, tai jeigu Seimas pradės priiminėti eilinius įstatymus, kur nėra skubos tvarkos... ir rinksis toliau ketvirtadienį ar kitą antradienį diskutuoti tarp židinio užkrato.

Tai atitinkamai patys žmonės atsakys, tai ką jūs darot? (...) Seimas turi rinktis kiek reikės, kad priimtų sprendimus, būtinus valstybei tokioje situacijoje. Bet priiminėti kitus įstatymus, kurie gyvybiškai dabar nėra svarbūs, nėra prasmės. Mes, kaip ir visa valstybė, turime būti karantine. Kaip kiti valstybės žmonės, turime saugoti savo šeimas bei rūpintis aplinkinių žmonių saugumu“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis kviečia parlamentarus antradienį taip ilgai nediskutuoti tarp priimamų įstatymo projektų.

„Šiandien Seimas privalo atlikti savo pareigą, ir čia nėra pasirinkimo, nes įstatymai reikalingi būtent ekonomikai tvarkyti ir kovai su koronavirusu. Šiandien mano raginimas kolegoms yra mažiau diskutuoti, kad įstatymai būtų priimti greitai, kad neįsiveltume į dideles diskusijas. Nes tikrai įstatymai yra būtini. Nėra nė vieno tokio įstatymo, kuris šiandien nagrinėjamas, kurio nereikėtų būtinai ir skubiai. Šiandien – tai Seimo narių prievolė“, – sakė jis.

„Valstiečių“ lyderis teigia, kad susitelkimas tarp politikų bendram darbui yra, bet opozicijai, pasak R. Karbauskio, sunkiai sekasi nekomentuoti.

„Susitelkimo matosi nemažai, bet opozicijai, žinoma, yra labai sunku laikytis. Jie sunkiai susilaiko nuo kažkokių komentarų, vis kažkokie pralenda. Bet kokiu atveju politikai elgiasi solidžiai, viešoje erdvėje politikų komentarų apie koronavirusą beveik negirdite. O mums visiems, be abejonės, rūpi, tik mes taip sutarėme, kad nešnekame, kad nesam specialistai, kad netrukdytume (...)“, – sakė jis.