Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro koordinatorius Paulius Keras Kulautuvuoje žurnalistams sakė, kad buvo nuspręsta atnaujinti veiklą trejus metus nenaudojamose reabilitacijos ligoninės patalpose, jei visos ligoninės mieste bus užimtos.

„Čia mes matome baigiamas paruošti ligoninės patalpas, čia galėtų būti gydomi lengvų formų pacientai, tam, kad pagrindinių įstaigų neapkrauti ir ten sukelti sunkias formas šio viruso. Iki šios savaitės pabaigos čia bus įkurta 50 vietų, išplėsti esant reikalui galima iki 200 vietų“, – pirmadienį sakė P. Keras.

Jis sakė, kad 3 metus neveikiančioje Kulautuvos reabilitacijos ligoninė buvo lengviausiai pritaikoma poreikiams.

„Čia visa eilė darbų, šis pastatas 3 metus neeksploatuojama, nors ir tinkamas tokiai veiklai. Tai pastatas, kuris reikalavo mažiausiai investicijų jį pritaikyti“, – Kulautuvoje žiniasklaidos atstovams sakė P. Keras.

Jis sakė, kad čia galės būti gydomi pacientai silpnesnės ligos forma, nėra reikalinga ypatinga priežiūra. Taip būtų „nukrautos“ pagrindinės gydymo įstaigos.

Visvaldas Matijošaitis

P. Keras taip pat teigė, kad Kauno miesto savivaldybė jau yra įrengusi apie 30 saviizoliacijos vietų, užimtos, kol kas, tik keturios. Jau kalbamasi ir su viešbučiais, kad jie galėtų priimti saviizoliuotis.

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis žurnalistams neleido kalbėti apie juodą įvykių scenarijų.

„Jūs nekurkite juodo scenarijaus, per toli neikite. Tai yra didelė ligoninė, mes džiaugiamės ją atradę, tai yra savaitės operatyvus darbas, jis suteikia galimybę grįžtantiems kauniečiams ir aplinkiniams, čia praleisti tą ligos periodą“, – kalbėjo jis.

P. Keras užsiminė ir apie viešojo transporto tvarką – nėra ketinama riboti patekimo į viešąjį transportą.

„Pagal esamus sumažėjusius srautus, užtikriname tokį intensyvumą, kad stovinčių keleivių neturėjome“, – sakė jis.

Delfi primena, kad Lietuvoje yra patvirtinta 14 koronaviruso atvejų.