„Kol kas važiuoja vienas žmogus į ligoninę iš kelto, dar dvylika laukia patikrinimo“, – BNS sakė jis.

Pasak jo, kiek asmenų tolesniam stebėjimui bus vežami į ligoninę, paaiškės baigus jų apžiūrą. „Šiuo metu dar devyni žmonės yra laive, kurių temperatūra tikslinama, o vienas yra išvežtas į ligoninę“, – BNS sakė tarptautinės laivybos ir logistikos įmonės DFDS atstovas Vaidas Klumbys.

Pasak jo, tikrinti buvo visi keltu atvykę žmonės, keliolika iš jų palikti papildomiems patikrinimams.

Tuo metu, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje sujudimas – 25 asmenys jau laukia tyrimų rezultatų, dar apie dešimt asmenų laukiama iš kelto, kuriuo žmonės atplaukė iš Švedijos. Ligoninės vadovas sako, kad tiek šeštadienį sugrąžintas pabėgėlis, tiek kiti asmenys informuojami, kad gali būti paguldomi su kitais pacientais, laikantis visų saugumo priemonių, tačiau ne visi reaguoja ramiai.

Ligoninės vyriausiasis gydytojas prof. Vinsas Janušonis sako, kad ligoninėje atlaisvinta dar daugiau palatų karščiuojantiems pacientams, jie guldomi jau trijuose skyriuose.

„Turime 25, dar 2-3 atveža iš kitur, dar sulaikėme žinių, kad atplaukė keltas, kuriame karščiuoja žmonės. Iš pradžių gavome informaciją, kad tokių gali būti 17-ka, tačiau patikslino informaciją, kad tokių gali būti iki 10. Evakavome dar vieną skyrių jiems, paruošėme ir laukiame. Elgiamės pagal visas rekomendacijas, tačiau dabar tokia situacija, kurią Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) pavadino infodemija – kur kas pavojingesnė už ligą. Vakar (šeštadienį – „Delfi“ pastaba), žmogus tam pasidavė. Pabėgusio vyro nė nepaguldė su kitu asmeniu, tik informavo, kad gali taip būti ir jis atsisakė. Mums suprantama žmogaus baimė. Tai jau trečias atvejis, kai žmogus pabėgo. Anksčiau buvo, maždaug prieš mėnesį, pabėgęs vyras, vėliau buvo pabėgusi moteris. Vakar vyras vėliau jau atvyko tvarkingai, jis paguldytas ir laukia tyrimo rezultatų“, – sako V. Janušonis.