„Palaikau sprendimą Lietuvoje įvesti karantiną. Tai yra labai skausmingas, bet būtinas žingsnis, siekiant sušvelninti koronaviruso ligos (COVID-19) poveikį visuomenės sveikatai ir apsaugoti pažeidžiamiausias visuomenės grupes“, – feisbuke rašo G. Nausėda.

„Todėl raginu visus Lietuvos žmones susitelkti, pasirūpinti savo ir artimųjų sveikata, klausyti oficialių rekomendacijų“, – teigia prezidentas.

Jis pabrėžia, kad Lietuva nėra vienintelė, kovojanti su šia liga ir vis daugiau Europos Sąjungos valstybių užveria sienos siekdamos apsisaugoti.

Prezidentas sako žinantis, kad dėl šių priemonių kyla sunkumų Lietuvos ir kitų ES valstybių piliečiams, kurie yra išvykę svetur, bet nori sugrįžti į gimtąsias šalis. Pasak jo, krizės akivaizdoje taip pat būtina išlaikyti laisvą prekių judėjimą.

„Štai kodėl kreipiausi į Europos Vadovų Tarybos pirmininką Charles'į Michelį ir Europos Komisijos pirmininkę Ursulą von der Leyen, ragindamas glaudžiau koordinuoti atsaką į COVID-19 krizę“, – rašo G. Nausėda.

Jis tvirtina pakvietęs ES vadovus „efektyviai išnaudoti ES sveikatos apsaugos ir vidaus reikalų ministrų posėdžių formatus“ ieškant sprendimų, kaip užtikrinti, kad visi norintys ES piliečiai, esantys kitose šalyse, galėtų pasiekti gimtąsias šalis.

„Taip pat paraginau artimiausiu metu aptarti situaciją Europos Vadovų Taryboje“, – sako šalies vadovas.

Vyriausybė nusprendė Lietuvoje nuo pirmadienio įvesti karantiną, siekiant pristabdyti koronaviruso plitimą. Nuo pirmadienio su retomis išimtimis bus draudžiama atvykti į Lietuvą užsieniečiams, o iš šalies – išvykti Lietuvos piliečiams, draudžiamas kavinių, nebūtinų prekių parduotuvių, kultūros, laisvalaikio, sporto, sveikatingumo ir kitų įstaigų darbas.