Vyriausybei pateikus karantino projektą, LR ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigė, kad nė neabejoja, kad karantinas įsigalios. Jokios pramoginės kelionės į mūsų šalį nevyks. Tokiu atveju kruizinių laivų sezonas neprasidės kaip buvo įprasta ir jis bus atšauktas.

Pasidomėjus ką apie tokius Vyriausybės planus mano Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, jis „Delfi“ teigė pritariantis sprendimui, mat jis padės griežčiau sureguliuoti atvykstančiųjų srautus. Be to, jūrų keliu Klaipėdą jau pasiekė dar keli įtartini atvejai. Paaiškėjo, kad pirmadienį į Klaipėdos universitetinę ligoninę medikai nuvežė vieną lietuvių šeimą bei užsienio pilietį su dukra.

„Kiek žinau, keltas atplaukė šįryt. Medikai atlieka tyrimus dėl vienos lietuvių šeimos. Užsienietis, kiek žinau, turi šeimą Lietuvoje. Keltas atvyko iš Švedijos. Kiek žinau, keltas jau buvo pasiruošęs, keleiviai buvo iškart izoliuoti“, – sako Klaipėdos meras.

DSDF atstovas Vaidas Klumbys sako, kad lietuvių šeima su dviem vaikais dar nė nepatekę į keltą paprašė, kad visa šeima būtų izoliuota. Vaikai karščiavo, tad tėvai pasirūpino, kad būtų imtis visų saugumo priemonių. Su dukra keliavęs užsienietis, baigiantis kelionei, pranešė, kad laive ėmė karščiuoti ir jo dukra.

„Šeima, keliavusi su dviem vaikais, apie karščiuojančius vaikus pranešė iškart. Jie visą kelionę buvo izoliuoti. Ryte užsienio pilietis pranešė, kad ėmė karščiuoti jo dukra. Viskas buvo vykdoma pagal procedūrą. Visų keleivių anketos yra surinktos, tad jei paaiškėtų, kad bent vienas šių yra koronaviruso atvejis, visi būtų informuoti. Tačiau noriu patikinti, kad šeima buvo visą laiką izoliuota, užsienietis su dukra buvo individualūs keliautojai. Šiuo metu yra labai mažai keleivių, tad jie taip pat mažai su kuo galėjo turėti kontaktų“, – paaiškino V. Klumbys ir patikino, ryte atplaukęs keltas šiuo metu yra remonte – dezinfekuotas ir juo niekas kurį laiką neplauks.

V. Klumbys sako, kad Visuomenės sveikatos biuras neprivalo informuoti DSDF atstovų apie klientų sveikatos būklę, tad DSDF kreipėsi su prašymu, kad tai būtų padaryta.

Klaipėdos universitetinės ligoninės atskirame priimamajame atsidūrę keleiviai dar laukia tyrimų rezultatų. Ligoninės vadovas vyriausiasis gydytojas prof. Vinsas Janušonis dar vieną išsakė nerimą dėl vieno paciento būklės, tačiau kol nėra tyrimų atsakymų, nėra aišku, ar panašūs į koronavirusą požymiai nėra kitos ligos ar viruso simptomai.