„Todėl turime padaryti viską, kad užkirstume kelią žmonių praradimams. Visi priimti Vyriausybėje sprendimai yra derinti su medikų bendruomene ir jos atstovais. Dalyvavome šiandien Vyriausybės posėdyje, ir išsakėme savo pastabos“, - sakė V. Kasiulevičius.

Pasak gydytojo, medikai pabrėžė maksimalaus viešųjų kontaktų ribojimo svarbą.

„Tai yra socialinė distancija, jos įtvirtinimas. Tam reikia apriboti eilę veiklų visoje LR teritorijoje, taip pat apsilankymus kavinėse, parduotuvėse, turguose ir kitokiuose objektuose, kur sankaupos žmonių yra gana didelės“, - kalbėjo V. Kasiulevičius.

Jo nuomone, apribojimai turėtų būti taikomi prekybininkams – paliekant dirbti maisto prekių parduotuves ir vaistines.

„Visi kiti prekybos tinklai, pramogų zonos, visa tai turi būti uždaryta bent jau dviejų mėnesių laikotarpiui. Priemonės bus keičiamos kas dvi savaites, ir gali tekti kurį laiką būti pratęsime. Tačiau reikia suprasti, kad kiekviena epidemija turi savo pradžią ir pabaigą. Ji baigsis kaip ir prasidėjusi“, - kalbėjo V. Kasiulevičius.

Gydytojo rekomendacijos piliečiams šioje situacijoje: elgtis ramiai; suprasti, kad tai yra laikini gyvenimo apribojimai; pasirūpinti reikiamu kiekiu maisto (bet nereikia pirkti metams į priekį, todėl, kad epidemija tikrai baigsis, ir tai yra laikini apribojimai).

Pasak V. Kasiulevičiaus, geriausia turėti maisto atsargų iki 2 sav. - ne ilgesniam laikotarpiui.

„Bet Vyriausybė žada, ir, kiek suprantu, tą patvirtina ir nepriklausomi specialistai, kad tikrai Lietuvos teritorijoje maisto trūkumo nebus, todėl panikuoti dėl to nereikėtų“, - sakė V. Kasiulevičius.

Pasak jo, svarbu sumažinti, kiek įmanoma, judėjimą į parduotuves.

„Savivaldybes raginame pasirūpinti piliečiais, kurie to negali padaryti. Pažeidžiamoms grupėms maisto tiekimas turėtų būti užtikrintas“, - pažymėjo V. Kasiulevičius.