Medikų žiniomis, 21 metų vaikinas, grįžęs po kelionės, sakė laikęsis nurodymų ir nuo kovo 10 dienos buvo namuose. Visgi, jis kėlė pavojų kitiems, mat į namus iš Vilniaus parvažiavo viešuoju transportu.

„Mūsų žiniomis, jis karantinavosi kelias dienas, tačiau visgi jis iš Vilniaus parvažiavo autobusu, tai rizikos faktorius yra. Jo būklė vidutinė, vaikinas sukarščiavo iki beveik 39, prasidėjo kataras – sloga, kosulys. Kretingoje jis gyvena ne vienas. Šiuo metu laukiame vienuolikai naujų tyrimų atsakymų. Yra pilnai užpildytas skyrius pilnai, paruoštas ir antras skyrius, jau ruošiamas ir trečias. Medicinos personalą reikia pagirti, visi labai gerai dirba, suburta valdymo grupė. Visi dirba labai gerai“, – sako Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas prof. Vinsas Janušonis.

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, kad kovo 14 d., Lietuvoje patvirtintas dar vienas koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejis.

Detalesnė informacija – 11.00 val. rengiamoje trumpojoje spaudos konferencijoje.

Kovo 14 d. 9.00 val. duomenimis:

• Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų: 7 (1 patvirtintas 2020-02-28 4.00 val.,

2 patvirtinti 2020-03-10 22 val., 3 patvirtinti 2020-03-13 13 val.,

1 patvirtintas 2020-03-14 01.30 val.)

• Per vakar dieną ištirta: 76 (iš jų 44 iki vidurnakčio, 32 po vidurnakčio)

• Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 442

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo Feisbuko paskyroje paskelbė, kad naujas atvejis fiksuotas Klaipėdoje. „Ir vėlgi, deja, bet jau turiu informacijos, kad į KUL atvežtas dar vienas COVID-19 virusu užsikrėtęs kretingiškis. Tai jaunas studentas, Kovo 10 d. parskridęs iš Danijos į Lietuvą, o iš Vilniaus jau keliavęs autobusu, tad rizikos faktorių, turint omenyje galimų kontaktų gausą, gana daug... Visuomenės Sveikatos Centras (VSC) neatidėliotinai imsis šios informacijos tikslinimo ir būtinųjų tikrinimų, nenoriu skleisti nereikalingų baimių, bet siūlau visiems itin dėmesingai sekti oficialią informaciją bei medikų nurodymus, baimei ir panikai pasiduoti nevalia, nes tai – trumpiausias kelias į chaosą.

Šiuo metu jaunuolis jaučiasi patenkinamai, linkiu jam kuo greičiau pasveikti ir grįžti į pilnavertį gyvenimą, į studijas, neabejoju, kad klaipėdiečiai medikai padarys viską, kas nuo jų priklauso, nes tai – aukščiausios klasės profesionalai. Beje, ir dar 11 mėginių iškeliavę vis dar į Vilnių, šiandien apie pietus bus aiškūs atsakymai ir visais tais atvejais...", – savo paskyroje rašo V. Grubliauskas.

„Kai tik žinosiu daugiau informacijos, pasidalinsiu su jumis ja neatidėliodamas ir nebarstydamas po trupinėlį, tarsi medžiodamas jūsų dėmesį, tačiau esu giliai įsitikinęs - norint įveikti net ir tokį grėsmingą ir itin pavojingą bei klastingą virusą, svarbiausia žinoti visą reikalingą ir be abejo - teisingą informaciją.

Likime budrūs, dėmesingi, itin atsargūs ir nuolatos ir visur rūpestingai laikydamiesi (be abejo, skatindami ir visus kitus) asmeninės higienos, švaros ir tvarkos. Tik bendrų pastangų dėka, susitelkę ir atsakingai elgdamiesi įveiksime šį mirtinai pavojingą infekciją. Klaipėda – jau priešakinėse kovos su COVID-19 virusu fronto linijose, tuo viskas ir pasakyta", – rašo meras.