„Kas valandą keičiamės keleivių registracijos informacija, šiuo metu yra 40 keleivių ir kūdikis“, – BNS teigė V. Vaitiekūnaitė.

Pasak jos, keleiviai iš Milano Malpensos oro uosto bus skraidinami nemokamai, kadangi bendrovės „KlasJet“ lėktuvas turėjo užsakomąjį skrydį ir lėktuvas būtų grįžęs tuščias. Lėktuve yra 104 vietos keleiviams, tikimasi, kad jų bus daugiau, nei 40.

„Avia Solutions Group“ atstovė vėliau sakė, kad pagal registravimosi eigą matyti, jog lėktuvo vietų turėtų užtekti visiems norintiems.

„Priimsime į lėktuvą visus, kurie bus oro uoste iki 23.30 val. vietos laiku ir norės vykti į Vilnių“, – patvirtino ji.

„Visus keleivius, neišlipus iš lėktuvo, apklaus, pamatuos temperatūrą, konsultuos Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai. Bus analogiška procedūra, kaip vakarykščiam skrydžiui – keleiviai išlips tik po patikros“, – BNS sakė Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas.

Anksčiau skelbta, jog „KlasJet“ lėktuvas iš Milano kils 21 val. ir skris į Kauną, vėliau patikslinta, kad lėktuvas kils po vidurnakčio.

Anot V. Vaitiekūnaitės, skrydžio laikas dar gali keistis, kadangi iki šiol dar nėra žinoma, kaip įgulai dėl judėjimo apribojimų Milane pavyks patekti į oro uostą, kaip vyks procedūros pačiame oro uoste.

Penktadienį buvo atšauktas „Ryanair“ skrydis iš Milano Bergamo oro uosto į Vilnių. Kaip BNS informavo Lietuvos oro uostų atstovai, lėktuvas penktadienio rytą pirmiausia turėjo skristi į Milaną, bet tiek pirmasis, tiek atgalinis skrydis buvo atšaukti ir orlaivis liko sostinės oro uoste.

Lietuvos Vyriausybė nuo kovo 13-osios, pirmadienio dėl išplitusio koronaviruso uždraudė skrydžius į Italiją, nuo kovo 16-osios – skrydžius ir iš šios šalies, nuspręsta iki tol leisti grįžti išvykusiems Lietuvos piliečiams.

„Ryanair“ pranešė jau nuo kovo 14-osios iki balandžio 8 dienos stabdanti visus tarptautinius skrydžius į Italiją, o bendrovė „Wizz Air“ – nuo kovo 10 dienos iki balandžio 3 dienos.

Italijoje COVID-19 oficialiai nustatytas daugiau nei 15 tūkst. asmenų, per tūkstantis susirgusiųjų mirė. Lietuvoje iki šiol nustatyti šeši koronaviruso atvejai.

Norintieji grįžti iš Italijos į Lietuvą prašomi susisiekti e. paštu lukas.marciulionis@klasjet.aero, +370 (656) 07 100 arba occ@klasjet.aero.