Imtasi papildomų apsaugos priemonių prie Lietuvos ir Lenkijos bei Lietuvos ir Latvijos sienų, penktadienį skelbiama VSAT feisbuke.

„Pasieniečiai kartu su policijos pareigūnais, atsižvelgiant į tam tikrus rizikos faktorius, stabdo transporto priemones ir teikia informaciją keleiviams. Paaiškėjus, jog žmonės vyksta iš koronosvirusu paveiktų regionų, siūloma užpildyti keleivio korteles ir gauta informacija perduodama Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui“, – skelbiama pranešime.

VSAT taip pat informuoja, kad pasienio pareigūnai yra aprūpinti individualiomis apsaugos priemonėmis: dezinfekciniu skysčiu, respiratoriais, vienkartinėmis pirštinėmis. Tuo tarpu VSAT struktūrinių padalinių vadovams yra suteikti įgaliojimai leisti darbuotojams dirbti nuotoliniu būdu, atšaukiamos suplanuotos komandiruotės į užsienį.

„Pamainomis dirbantys pasieniečiai tarnybą ir toliau vykdo įprastu režimu bei atlieka jiems pavestas funkcijas“, – teigia VSAT.

VSAT vadas Rustamas Liubajevas LRT radijui penktadienį patvirtino, kad sanitarinių-informacinių punktų įrengimui tarnyba ruošėsi jau nuo kovo 11 d., o papildomas priemones Lenkijos-Lietuvos pasienyje taikė dar anksčiau.

„Mūsų pareigūnai su policijos pareigūnais šiose postuose jau pradėjo darbą“, – LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ penktadienį sakė R. Liubajevas. Vis dėlto VSAT vadas patikino, kad kol kas apie visišką Lietuvos valstybės sienų uždarymą nekalbama.