Kauno klinikinės ligoninės generalinis direktorius A. Naudžiūnas sakė, kad paskutinės dienos ligoninei nėra lengvos.

„Praeita para ligoninei buvo nelengva. Į ligoninę kreipėsi apie 40 pacientų, dvidešimt iš jų – su įtariama koronaviruso infekcija, maždaug tiek hospitalizuota. Iš jų 1 pacientui patvirtinta infekcija“, – kalbėjo jis.

Pašnekovas pateikė daugiau informacijos apie dar vieną koronavirusu apsikrėtusį asmenį Kaune. Tai 27 m. vyras, vasario 29 dieną grįžęs iš Šiaurės Italijos. Grįžęs į Lietuvą jis save izoliavo, bet kartu su juo gyvenanti sesuo dabar karščiuoja.

„Pacientas yra izoliuotas, tai – jaunas žmogus, 27 metų, slidininkas, grįžęs iš Šiaurės Italijos. Grįžo lėktuvu vasario 29 dieną. Įvykdė saviizoliaciją, bet gyvena kartu su seserimi ir ji jau karščiuoja, mano žiniomis, irgi tikrinsis dėl koronaviruso.

Kartu skrido dar 6 žmonės, jie yra izoliuoti, save izoliavę. Paciento būklė, kiek jis leido informuoti apie save, yra nebloga. Vakar karščiavo ir skaudėjo gerklę, šiandien temperatūra normali, savijauta normali. Greičiausiai tai bus lengva ligos eiga“, – žurnalistams sakė A. Naudžiūnas.

Albinas Naudžiūnas

Ligoninės direktoriaus žiniomis, iš Italijos grįžęs vyras, pirminiais duomenimis, laikėsi visų rekomendacijų, kontaktą turėjo tik su sese.

„O dėl kurjerio, tai turbūt maisto prekes palikdavo už durų“, – sakė gydytojas.

„Laikykime, kad tai yra geras pavyzdys. Bloga naujiena, kad skrido lėktuvu, buvo daug žmonių, jų pačių kompanijoje buvo 6 žmonės“, – spaudos konferencijoje kalbėjo A. Naudžiūnas. Jo žiniomis, lėktuvas leidosi Vilniuje.

Jis teigė, kad dabartiniai koronavirusu apsikrėtusių asmenų Lietuvoje skaičiai tikrai neatspindi tikros situacijos.

„Slidininkai ir kiti žmonės, kurie atpigus bilietams vyko apsipirkti į Milaną, jų grįžta vis daugiau. Kas dabar nustatyta Lietuvoje, tai – tik ledkalnio viršūnė. Turbūt yra žymiai daugiau, po savaitės ar dviejų tikriausiai teks laukti daugiau atvejų“, – prognozavo jis.

„Manau, kad žmonių Lietuvoje, kurie turi infekciją, yra nemažai“, – situaciją vertino ligoninės direktorius.

Delfi primena, kad Lietuvoje jau užfiksuoti 6 koronaviruso atvejai. Vienas – Šiauliuose, 3 – Kaune, po vieną – Klaipėdoje ir Vilniuje. SAM duomenimis Nacionalinis visuomenės sveikatos centras stebi per 9 tūkstančius žmonių, kurie keliavo į teritorijas, laikomas viruso židiniais.

Šiuo metu rizikingomis šalimis laikomos Kinija, Honkongas, Iranas, Japonija, Pietų Korėja, Singapūras, Vokietija, Prancūzija, Ispanija ir visa Italija.