„Dėl S. Skvernelio sprendimo dalyvauti rinkimuose, ar ne, sužinosite visai ne už ilgo. (…) Dėl tos situacijos, kokia dabar klostosi, kada neaišku, kada galės rinktis partijos Taryba, mes nusprendėme. kad kitą savaitę partijos Taryba apklausos būdu darys posėdį. Ir šitame posėdyje bus pateiktas ir S. Skvernelio atsakymas apie dalyvavimą rinkimuose. Mes planuojame tvirtinti alfabetinį Seimo rinkimų sąrašą“, - sakė R. Karbauskis po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda.

LVŽS pirmininko vertinimu, jų stiprioji pusė rinkimuose – vienmandatės apygardos.

Pasak LVŽS lyderio situacija po artėjančių Seimo rinkimų per pokalbį su prezidentu aptarta tik bendrai.

„Pasakiau prezidentui, kad mes gerbsime žmonių apsisprendimą. Tie, kas laimės rinkimus, turėtų formuoti Vyriausybę“, - sakė R. Karbauskis.

Partijos pirmininkas teigė per susitikimą išgirdęs klausimą, ar tokiu atveju, jeigu laimėtų ne LVŽS sąrašas, jie eitų į Vyriausybę, kuriai vadovautų ne LVŽS premjeras.

„Sakiau, kad daugelyje savivaldybių esame tokius sprendimus priiminėję. Dirbame atsižvelgdami į rinkėjų valią. Mes nesame ta partija, kuri galvoja apie savo partinius interesus pirmiausia. Galvojame apie žmonių interesą. Jeigu žmonių valia bus vienokia ar kitokia, tai bus vieni ar kiti sprendimai“, - kalbėjo R. Karbauskis.

Sunkiai įsivaizduoja koaliciją su konservatoriais

LVŽS pirmininkas pripažino, kad sunkiai įsivaizduoja, kad konservatoriai norėtų su jais dirbti. Jis teigė tokią išvadą padaręs iš to, kad girdi jų kalbas apie tai, kad „jie viską naikins, ką „valstiečiai“ darė.

„Buvimas koalicijoje su jais neleistų jiems griauti visko, ką mes padarėme. Logiškai klausantis, jie bando sakyti, kad jie su mumis nedirbtų. Aš to pasakyti negalėčiau“, - sakė R. Karbauskis.