„Matome, kad situacija yra grėsminga, mano pasiūlymas, atsižvelgiant į tą situaciją ir kitų šalių scenarijus, stabdyti dviem savaitėms nuo rytojaus“, – ketvirtadienį Seime susitikime su Liberalų sąjūdžio frakcija sakė A. Monkevičius.

Pasak ministro, sprendimą dėl ugdymo proceso pertraukos svarstys Valstybės ekstremaliųjų situacijų komisija, teikianti siūlymus Vyriausybei. Tikimasi, kad dėl to bus apsispręsta ketvirtadienį iki pietų.

„Mes norime suvaldyti tai kokiu būdu, kad nebūtų panikos. Daug dalykų: yra darželiai, bendrojo ugdymo įstaigos, profesinės mokyklos, universitetai, kai kurios neformalios įstaigos. Visa tai turime surikiuoti taip, kad panaudotume atostogų grafiką, galėtume pasiruošti nuotoliniam ugdymui. Abiturientams – visiškai kitas režimas, jie iš karto galės toliau dirbti nuotoliniu būdu.

Visą tą paketą turime iš anksto parengę ir apgalvoję“, – kalbėjo ministras.

A. Monkevičius sakė, kad jau dabar yra naudojamos tam tikros priemonės.

„Rekomendavome, kad nebūtų jokių popamokinių renginių, olimpiadų ir taip toliau. Bet matome, kad ta situacija yra grėsminga. Pats dalyvauju visų Europos sąjungų (ES) ministrų konferencijoje, kurioje keičiamės patirtimi ir savo scenarijais, kuriuos planuojame. Dar vakar gavau duomenis iš Graikijos, Kroatijos, Prancūzijos, ką jie planuoja“, – kalbėjo ministras.

Ministras taip pat teigė, kad Švietimo, mokslo ir sporto ministerija stebi situaciją, renka duomenis, ar yra iš koronaviruso židinių grįžusių vaikų, mokytojų, darbuotojų.

„Mes turime visus duomenis, apie tai, ar yra kokių įtarimų, ar yra žmonių, kurie grįžę, ar vaikai, ar mokytojai, darbuotojai, visą situaciją mes turime, daugiau kaip 90 procentų visų šalies įstaigų dalyvauja šiame formate, renkame duomenis“, – sakė A. Monkevičius.

Delfi primena, kad Lietuvoje yra patvirtinti trys koronaviruso atvejai.