Šventės akimirkas išvysite DELFI fotogalerijoje:

Trečiadienį suėjo 30 metų, kai buvo atkurta Lietuvos nepriklausomybė.

„Kaskart šią dieną į mus prabyla išdidžios ir nepalaužiamos tautos balsas, sukūręs Lietuvai stebuklą, tapusį reikšmingu XX amžiaus pasaulio istorijos faktu“, – savo sveikinime šią popietę sakė prezidentas Gitanas Nausėda.

„Jo skambų atgarsį girdime kiekvienas – kaip galimybę, kaip įkvėpimą, kaip įpareigojimą toliau nepaliaujamai stiprinti laisvę savyje ir savo valstybėje. Kaip aiškų žinojimą, kad tik taip išpildysime drąsiausią Lietuvos svajonę – turėti nepriklausomą ateitį“, – teigė valstybės vadovas.

Trečiadienį Vilniuje minėjimas prasidėjo gėlių padėjimu prie Kovo 11-ajai skirto paminklo „Žinia“ Nepriklausomybės aikštėje. Vidurdienį buvo rengiama trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonija, po jos Gedimino prospektu patrauks eitynės „Nepriklausomybės atkūrimo kelias“.

Pavakary sostinėje buvo rengiamos kitos tradicinės eitynės, anksčiau sulaukdavusios kritikos dėl perdėto nacionalizmo.

Šventės proga Vilniaus arkikatedroje bazilikoje taip pat buvo aukojamos Šv. Mišios, Katedros aikštėje koncertavo Lietuvos, Estijos ir Latvijos kariniai orkestrai.

1990 metų kovo 11 dieną Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas paskelbė atstatantis nepriklausomą Lietuvos valstybę. Už tokį nutarimą balsavo 124, susilaikė šeši deputatai.